NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

DWDD top 5: rockdiva Anouk maakt Nederlandstalig album

14 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
anoukpixels
Dit heb je gemist deze week:

Hugo Borst in actie voor de ouderenzorg & zijn dementerende moeder

Hugo Borst verzorgt al jaren zijn dementerende moeder. Haar mentale achteruitgang beschreef hij eerder in zijn bestseller ‘Ma’. Ook begon hij door zijn ervaringen een campagne om de zorg te verbeteren. Met succes: er kwam aandacht én extra geld voor de ouderenzorg. Nu ligt zijn nieuwe boek ‘Ach, moedertje’ in de winkel. Dit boek is geëngageerder dan ‘Ma’, want de moeder van Hugo verblijft sinds 2,5 jaar in een verpleeghuis, waardoor hij nu uit eerste hand ziet met welke problemen de ouderenzorg geconfronteerd wordt. 

Rockdiva Anouk maakt een Nederlandstalig album

Onlangs won Anouk de Edison Oeuvreprijs tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Edison Popprijzen in de Gashouder in Amsterdam. Ook staat de Haagse rockdiva deze maand drie keer in de Ziggo Dome. Bij DWDD vertelt ze wat haar bezighoudt.

Trump ontslaat onverwachts FBI-directeur

Trump ontsloeg deze week FBI-directeur James Comey. Comey deed onderzoek naar het vermeende contact tussen leden van het campagneteam van Trump en Rusland. Voor iedereen, inclusief Comey, kwam dit ontslag onverwacht. Aan tafel: Twan Huys en Beatrice de Graaf.

Dafne Schippers over haar nieuwe medaille, trainer en kookboek

Sprintkoningin Dafne Schippers zit aan tafel! Er is veel met haar te bespreken: zo werd zij afgelopen vrijdag tweede op de 200 meter bij de Diamond League in Doha, is haar nieuwe trainer de Amerikaanse atletiekcoach Rana Reider én heeft ze net een kookboek uit dat ze samen met haar zus heeft geschreven.

Jouw restaurant verkopen omdat je ongeneeslijk ziek bent

Chef-kok John Halvemaan kookte in restaurant l’Auberge op het Leidseplein, La Rive in het Amstelhotel en vanaf 1989 in zijn eigen restaurant Halvemaan in het Amsterdamse Buitenveldert. Al deze restaurants kregen een Michelinster. De creatieve kok introduceerde als één van de eerste chef-koks Aziatische invloeden in zijn gerechten. Ook heeft hij een aantal klassiekers op zijn naam staan zoals de steak tartaar met oester. Nu staat restaurant Halvemaan te koop. John Halvemaan is namelijk ongeneeslijk ziek.
Meer DWDD? Klik hier!