Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Duitse man belt alarmnummer om stalkende eekhoorn

  •  
13-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
eekhoorn
Foto via politie Karlsruhe  
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Het alarmnummer bellen doe je nooit zonder gegronde reden. Al van jongs af aan is deze regel duidelijk - 112 bellen doe je gewoon niet voor de grap. Voor je het weet staat de politie op de stoep en moet jij je ouders uitleggen waarom. Zoiets maak je liever niet mee als kind. Bovendien is het ook hartstikke strafbaar .

Pluizige stalker

Maar ja - 'grappenmakkers’ liggen altijd op de loer. De telefonisten van de alarmcentrale moeten dan ook sceptisch zijn op het moment dat een wanhopige man uit de Duitse stad Karlsruhe zegt dat hij wordt achtervolgd door een stalker met een pluizige staart. Toch blijkt het niet om een grap te gaan – de man wordt intensief achtervolgd door een jonge eekhoorn, die hem niet meer met rust wil laten. De man is ten einde raad en besluit uiteindelijk het alarmnummer te bellen.

Uitgeput

De jonge eekhoorn is hoogstwaarschijnlijk gescheiden geraakt van zijn moeder en heeft de man uitgekozen als surrogaatmoeder. Wanneer de politie ter plaatse komt is het kleine knaagdiertje totaal uitgeput van zijn achtervolging. De eekhoorn valt kort daarna spontaan in slaap. Volgens een woordvoerster van de politie is het niet zo verbazingwekkend dat de man in lichte paniek moet zijn geweest – eekhoorns kunnen soms totaal gefixeerd raken, dit stalkgedrag kan nogal angstaanjagend zijn.
Met de eekhoorn is het gelukkig goed afgelopen – deze heeft kunnen uitrusten en wordt nu verzorgd in een dierenopvang. De agenten hebben hem zelfs een ontzettend Duitse naam gegeven: Karl-Friedrich. De man is er met de schrik vanaf gekomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.