Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Amanda: "Ik dreef meisjes in de armen van loverboys"

23-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
866 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-10-24 om 09.10.25
Per jaar worden er bijna drieduizend Nederlanders slachtoffer van seksuele uitbuiting. Mensenhandel dus. Nederlandse meisjes lopen het grootste gevaar: ruim dertienhonderd meisjes komen in een wereld terecht waar ze moeilijk uitkomen.
Dettmeijer ontwikkelde  de Slachtoffermonitor Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen . En hieruit kwamen schokkende resultaten. 6250 mensen in Nederland raken slachtoffer  van mensenhandel. Waaronder ook veel minderjarige meisjes.
Deze groep meisjes is moeilijk in kaart te brengen. Vaak weigeren de meisjes aangifte te doen, omdat ze nog verliefd zijn. Of bang zijn. Of ze schrikken af van de term mensenhandel. "Maar ook een loverboy is gewoon een mensenhandelaar", zegt Dettmeijer.
Uiteindelijk krijgen de meisjes niet de bescherming die nodig is. "Er is dus een heel grote groep die we niet zien, die niet de hulp krijgt die nodig is. Zij gaan met trauma's door het leven", zegt de Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer.
Seksuele uitbuiting vindt steeds vaker plaats in huizen van gewone mensen. Denk aan thuisprostitutie en escort, gewoon vanuit de slaapkamer. Om meer inzicht te krijgen hoe deze wereld in elkaar steekt, kwamen wij in contact met de 25-jarige lover-girl Amanda. Want ja Lover-girls zijn de nieuwe pooiers. Maar dat maakt het niet minder gevaarlijk.
Benieuwd naar hoe Amanda te werk gaat? En wat ervaringsdeskundige hierover te zeggen hebben? Check dan heel snel deze video!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!