BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Dit zijn de Humans of BNN-VARA Talentday!

12 jun 2017
  •  
leestijd 4 minuten
Humans of Talentday - 1
Bam! De BNN-VARA Talentday zit er weer op! Wat een feessie! Er werd genoten van het fabuleuze optreden van de Hotcats, er werd gelachen om onze showmannen Jurre en Terry, en er werd gesmikkeld van onze heerlijke tosti’s en versgeperste jus. Maar bovenal werd er keihard geauditeerd. Ruim 550 kandidaten kregen afgelopen zaterdag de kans om zich te bewijzen. En al die 550 mensen hadden een eigen verhaal. Een eigen set aan redenen die het alle zenuwen en gezweet meer dan waard maakte. 550 bijzondere verhalen, waarvan we er 5 uitkozen om kleine portretjes van te maken. Dit zijn de Humans of Talentday. 
Humans of Talentday - 1

Anoniem (25)
“Ik was drie dagen geleden de presentatietekst aan het oefenen en toen dacht ik: op deze manier ben ik natuurlijk de zoveelste die gewoon binnenkomt lopen met een standaard tekst. De jury ziet vierhonderd man op een dag voorbij komen. Laat ik daarom wat anders doen. Ik was ’s avonds met een vriendin uiteten en we waren aan het nadenken over wat ik tijdens mijn auditie zou doen. Ik wilde iets doen waardoor ik eerst onzichtbaar zou zijn, als een soort blind audition zegmaar. Toen kwamen we samen op het idee van een boerka. Ik dacht: doen! Ik vond dit wel passen bij mijn achtergrond. BNN is tot het randje gaan, dus ik dacht; ik ga mee to het randje. Want zo ben ik.”
Tijmen (25) 
“Ik zat op m’n telefoon om de tijd een beetje te doden. Ik was aan het appen met m’n ex. Ze vroeg of ik al zenuwachtig was. Het is nu net twee weekjes uit en ze had onthouden dat ik dit ging doen. Ze weet hoe spannend ik dit vind. Ik ben al twee weken lang de presentatietekst uit m’n hoofd aan het leren om zeker te weten dat ik het er goed in heb zitten. Normaal werk ik als docent en geef ik rekenen aan jongeren op een ROC. Ik ben dus wel gewend om voor een groep te staan en dingen te presenteren. Ik merk dat ik dat heel leuk vind en ik hoop vandaag de kans te krijgen dat hier te kunnen ontwikkelen.”

Therese (32)
“Als ik straks door zou zijn is er eigenlijk niemand die ik meteen ga bellen. Ik hou dit soort dingen graag lekker voor mezelf. Niemand weet nog dat ik hier nu ben. Op die manier kan ik ook niemand teleurstellen. Wel zou ik meteen bij mijn moeder langsgaan om te vertellen dat ik alwéér iets geks heb gedaan. Ik doe altijd gekke dingen. Nu zit ik hier en denk ik ook weer; jeetje, wat heb ik nu weer gedaan?" 

Nejra (22)
“Het aanmelden voor de BNN-VARA Academy was iets dat ik al een tijdje op m’n to-do list had staan. Ik wilde eigelijk voor drie dingen tegelijk aanmelden vandaag: concepter, creator en presentator. Dat kon helaas niet, dus ik heb uiteindelijk gekozen voor crossmediale creator. Ik vind het super leuk om achter de schermen te werken. Naast mijn studie en werk vind ik het super leuk om zelf gedichten te schrijven. Ik doe dit eigenlijk al van jongs af aan, maar was hier nooit écht actief mee bezig. Sinds een jaartje of drie doe ik dat wél en vind ik het heel fijn om op deze manier al mijn gedichtenspinsels op papier te zetten. Deze gedichten post ik dan op mijn Instagram account. Dit heb ik ook gebruikt voor mijn pitch van vandaag. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen, want ik ben door!”
Christopher (20)
“Ik wil graag net zo’n grote god als Tim en Geraldine worden op het gebied van presentatie. Het liefst nog groter zelfs. Ik wil diegene zijn die verhalen aan mensen vertelt. Daarom heb ik mezelf aangemeld voor de BNN-VARA Academy. Ik had me goed voorbereid, maar op het moment dat ik de juryruimte binnenliep werd ik toch wat zenuwachtig. Ik was niet door, omdat ik te veel een ‘act’ was, vertelde de jury. Onderweg terug naar de trein kwam ik erachter dat ik mijn zonnebril was vergeten. Toen ik opnieuw naar binnenliep dacht ik; fuck it, ik wil het nog een keertje proberen. Ik ben op een verdieping naar binnen gesneakt en heb een uur gewacht om vervolgens nóg een keer auditie te kunnen doen voor een andere jury. Ik vertelde de begeleiders buiten de auditieruimte dat ik mijn vorige auditie had gemist, omdat ik mijn naam niet hoorde bij het omroepen. Fuck it. Dit keer ging ik het doen met meer vertrouwen. Toch kreeg ik ook deze keer te horen dat ik niet door was om dezelfde reden. Ik ga zeker werken aan de feedback die ik twee keer heb gekregen vandaag. Volgend jaar kom ik terug.”

Supermegathanks nog een keer voor alle baasjes die afgelopen zaterdag meededen. We hebben, of jullie nou door zijn gegaan of niet, focking hard van jullie genoten. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Door: Jasper & Robin

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar