NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Dit was Into The Woods 2016!

13 sep 2016
  •  
leestijd 3 minuten
Foto-1

Bosnimfen, kabouters en héél veel La Chouffe. Klinkt als een paradijs. Klinkt als… Into The Woods 2016!

Afgelopen weekend zijn wij afgestruind naar het Amersfoortse Bos om toch wel één van de creatiefste festivals van Nederland mee te maken. En god, wat was het leuk! En mooi. En gezellig.
Als je aan festivals denkt, denk je niet snel aan Amersfoort. Maar in deze stad weten ze hoe ze een festival op moeten zetten. Daar is Into The Woods het levende bewijs van. Al vanaf het moment dat je binnenkomt waan je je in een soort Droomvlucht van de Efteling. Maar dan zonder jankende kinderen én zonder fokking lange rij. Veel beter dus.
Foto-5
Wat vooral opvalt aan Into The Woods is de grote hoeveelheid kunst. Klinkt misschien wat saai maar is heel leuk. Overal waar je kijkt hangen of staan creaties. Denk aan vlinders, bloemen, vogels en eigenlijk alles wat je in een gemiddelde dierentuin tegenkomt. Maar je kon niet alleen naar kunst kijken. Nee. Je kon ook kunst maken. Wel zo leuk. Vooral Vitamine Blij was een hitje. Huh, wat? Dat is een organisatie die je helpt om op een creatieve manier een stok in elkaar te flansen. Handig! Want dan kunnen je matties je aan je stok herkennen als je weg bent gerend om kabouters te zoeken. Wij besloten even de engste stok uit de vaderlandse geschiedenis te maken. Gemuteerde poppen met een hoofd à la Chucky. Dat wij vrienden hebben gemaakt dat snap je.
Foto-3
Maar er waren meer activiteiten dan knutselen. Toch fijn als je net zo creatief bent als de gemiddelde peuter in groep 1. Zo kon je een potje gaan biechten in een Dixi. Fantastisch voor alle verloren zieltjes onder ons. Tegen een priester praten lucht toch best op. Én je kon losgaan met een potje pacman op een retro spelcomputer. Om sentimenteel van te worden. Maar dat er meer op deze aarde is dan jijzelf werd ook benadrukt. Bomen bijvoorbeeld. Die zijn relaxed. Kassa Groen : horen jullie dit? Daarom konden er ook bomen gevoerd worden. Maar bomen eten toch water? Ja. Dat klopt. Maar ook kinetische energie die wordt opgewekt door te fietsen. Dus jij lekker fietsen en bomen lekker eten. Iedereen blij!
Foto-2
Oh ja. En er was ook muziek. Niet zomaar muziek. Goede muziek! ’s Middags kon er rustig opgewarmd worden met onder anderen Pushing Wood Soundsystem en Lola Villa. Lekker tropisch. Hoe later het werd, hoe meer er gedanst kon worden op disco, tech house en hier en daar wat hiphop. Goed hard afsluiten kon bij, hoe kan het ook anders, het Beukenbos. The Advent & Industrialyzer zorgden ervoor dat het bladerdak eraf ging. Op deze pompende technobeats kon niemand stil blijven staan. Het was dan ook huilen geblazen toen de muziek uitging. Volgend jaar dus zeker weer!
Foto-4
Klein minpuntje was wel dat je bij alle activiteiten en eet/drink tentjes moest wachten. Tot in den treure. Lange rijen. Maar wel met gezellige mensen. Dus even ouwehoeren en je was zo aan de beurt. Dat dan weer wel. Maar goed, als dat het enige was waar we over kunnen zeiken, dan kan je gerust zeggen dat dit een onthoudertje is. En een moetje voor de gemiddelde Efteling hippie!