Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Dieren die lekker gaan op queer

3 feb 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Charolais-bull
Dat wij mensen regelmatig kleuren buiten de gebruikelijke heterolijntjes is duidelijk. Maar wist je dat er ook dieren zijn die af en toe lekker queer gaan? Zo zijn er lesbische albatrossen op Hawaii en mannelijke dolfijnen die los gaan met twee gayvriendjes tegelijkertijd. In de wondere wereld van flamingo’s is het zelfs zo dat gaystellen meer succes boeken dan heterostellen. Zij krijgen het namelijk voor elkaar om meer territorium bij elkaar te sprokkelen. Iets met een eigen Reguliersdwarsstraat in de natuur. Genoeg reden voor ons om de Freek Vonk uit te hangen en een lekker lijstje te maken van queerdieren: 

1. Rammen

Rammen zijn het gayst van alle zoogdieren. 8% van alle rammen gaat liever van bil met een mede-ram en laat de vrouwtjes voor wat ze zijn. Nou ja, van bil. De gay rammen doen het niet met elkaar maar doen wel alles wat heterostellen ook doen. Ze wijken niet van elkaars zijde. En ze doen het niet met vrouwtjes. Cute.

2. Bonobo’s

Bonobo’s, oftewel mini-chimpansees, behoren tot de intelligentste dieren ter wereld. Deze dieren staan dan ook het dichtst bij mensen. Niet zo gek dat bonobo’s soms dus lekker queer doen. Zowel lesbische als gayrelaties komen voor. In deze relaties is wél plek voor seks. Sterker nog: gayseks verhoogt de sociale status in de wereld van bonobo’s. Nu de hetero’s weer…

3. Leeuwen

Leeuwen gaan lekker op queer zijn. Sterker nog, leeuwen gaan lekker op gayorgies. Ze dissen leeuwinnen om seksfeestjes te houden met medemannetjes. Heerlijk.

4. Pinguïns

Pinguïns gaan nog een stap verder. Zij voeden namelijk soms als queerstel kinderen op. Twee mannetjes in een Deense dierentuin kregen een ei gedoneerd en voedden succesvol een babypinguïn op. Hoe leuk is dat! Wel een beetje jammer dat het queerstel in kwestie eerst een ei probeerde te stelen voordat ze er één kregen maar goed…

5. Giraffen

Jonge giraffen tongen, knuffelen en friemelen er op los met partners van hetzelfde geslacht. Ze oefenen eerst met een giraffe van hetzelfde geslacht zodat ze extra goed zijn als ze later van bil gaan met een giraffe van het andere geslacht. Oefening baart namelijk kunst. Fijn wel.