Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

DIE LEIPE MOCRO FLAVOUR | GEVAARLIJKSTE WEGEN

19 jan 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Afbeelding Marokko BNN
In hun vliegende tapijt op vier wielen verkennen Lange Frans en Sigrid ten Napel deze aflevering het magische Marokko. Met woestijnen en rondrijdende locals nog wilder dan je vers-uit-bed-haar.  
Wat voor leipe mocro flavour ziet Frans op de grond liggen? Oh, dat is alleen maar een afgehakt schapenhoofd. Doodnormaal hier in de bergen. Nou, wie heeft er zin in lunch?
Sigrid zingt dat ze ‘zo vreselijk zin in jou’ heeft. Bedoelt ze misschien jou Frans? Een potje carpool karaoke helpt tegen de spanning. Dus zingen ze samen de longen uit hun angstige lijf.
Onze Hollandse Aladdin en Jasmine genieten samen van de zwoele zonsondergang. Romantischer kan het bijna niet.
Sigrid pakt het zanderige hellinkje sneller dan Lange Frans kan rappen. Frans is onder de indruk. En wij ook.
De slangenbezweerder die Sigrid en Frans tegenkomen is nogal creepy. De bejaarde man hangt zonder te vragen zo zijn slangen als een sjaal om Sigrids nek.
‘Luke, I’m your father.’ Staat je goed Frans, die tulband. Samen met Sigrid loopt hij incognito in zijn nieuwe jurk door het bergdorpje. Ook wel ‘het Hollywood van Marokko’ genoemd.
Sigrid keek écht wel in haar spiegel toen ze die brommer inhaalde. In haar handspiegel. Telt dat ook? Gelukkig ging het allemaal nét goed. Al wordt Frans toch wel een beetje zenuwachtig.
Het traditionele tentenkamp waar ze slapen lijkt wel een Fata Morgana. Een welverdiende oase van rust na een heftige dag.
Spiegeltje, spiegeltje aan de autowand. Wie zijn de twee helden van het woestijnzand? De achteruitkijkspiegel dondert ineens naar beneden. Maar, scherven brengen geluk. Toch?
Frans pullt even een ‘Sigridje’ en laat zien hoe je in zijn drie door de Sahara scheurt. Sigrid belooft een klein hammam’etje op de achterbank als beloning. Op voorwaarde dat ze de drie uur lange rit door de woestijn overleven.
Dit stond niet in de folder van deze roadtrip! Het stel zit met hun auto vuistdiep in een zandkuil. Gelukkig redt Frans de vakantie door de auto met zijn blote handen eruit te duwen.
Je voelt past dat je leeft als je bijna de afgrond kust met je bumper. Frans vindt het heerlijk, maar Sigrid wil liever blijven leven, als het kan.
Sigrid en Frans kunnen beter aan Brabant denken, want daar brandt nog wél licht. In het pikkedonker rijden ze bijna alle tegenliggers omver. Maar, ‘they will not die today’! Al scheelt het niet erg veel.
Tweemaal een Marokkaanse thee to go, s’il vous plaît. De twee avonturiers maken zich klaar voor de laatste etappe. De afdaling is spannend, zo zonder vangrails.
Frans neemt een welverdiende duik in het Takeroust-meer. Hoe koud het is? Nou, twee centimeter.
Met gestreelde netvliezen én een nieuwe vriendschap nemen Sigrid en Frans afscheid van dit sprookjesland.
Tot volgende week!
Gevaarlijkste Wegen gemist? Kijk hier de hele aflevering