NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Deze 11 spelletjes speelde je vroeger als kind. En je dacht dat je de enige was.

29 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
KINDERSPELLETJES
Vroeger, toen we nog klein en onschuldig waren deden we allerlei weirde spelletjes. Waarvan we dachten dat we de enigen waren die ze deden. Nu, jaren later, ben ik een volwassen meneer en kom ik er ineens achter dat ik helemaal niet de enige was. Mindblow. En nu vraag ik mij af, deed jij (een van de) onderstaande dingen ook toen je klein was? 

1. De spleten van tegels overslaan.

Waardoor je altijd mini stapjes moest nemen. Anders was je af. Zag er waarschijnlijk niet uit, maar héy, je moest er wat voor over hebben. 

2. Alleen op de witte strepen van het zebrapad stappen.

Deze moét herkenbaar zijn. Hierdoor heb ik deze albumhoes van The Beatles nooit uit kunnen staan. Waar de fuck dachten ze mee bezig te zijn?

3. Boomschors van de bomen afpulken

Ik was toch niet de enige die dit deed? Toch?
boomschorsss

4. De vloer is lava.

Van bank naar bank springen om zo te voorkomen dat je levend werd gesmolten door de lavavloer. Waar eigenlijk gewoon een zacht tapijt op lag. Maar als je in die waan blijft is er natuurlijk geen zak aan.

5. Je vingers als poppetje gebruiken in de auto.

Als een soort van real-life Super Mario. Fucking vet was dat. Je gebruikte je vingers als poppetje, en dan moest je over de auto’s, vangrails en lantaarnpalen aan de andere kant van het raam zien te springen. Tevens een van de dingen waarvan ik het jammer vind dat als ik het nu doe, ik keihard wordt uitgelachen. Waar is m’n jeugd gebleven? 

6. Teleporteren.

Nja, een poging tot teleporteren dan. Deed jij dat ook? Je ogen dicht doen, in je vingers knippen en dan hopen dat je dan was geteleporteerd naar een vette plek? Ik wel namelijk. Nog steeds niet gelukt. 

7. Traptreden tellen.

Dit is een van de eerste OCD-trekjes waar je mee te maken krijgt in je leven. Iedere keer als je de trap op- of af liep, even de treden tellen. Ook al wist je exact hoeveel het er waren. Toch blijven tellen. Want misschien had je vorige keer wel een rekenfout gemaakt. 

8. Objecten verplaatsen met je gedachten.

Als je maar hard en lang genoeg concentreert op het object, moét het lukken. 

9. Zolang mogelijk onder water blijven in bad.

En dan vragen aan je moeder of ze wilde tellen. Als ze dat dan niet had gedaan was je fucking boos. En terecht ook trouwens. Kutwijf. 

10. Een huis bouwen van… jawel, een kartonnen doos.

En het liefst sliep je er ook nog in.
kartonnnendoooos

11. Voor de Dragon Ball Z liefhebbers onder ons; proberen de kamehameha te doen.

Op een dag gaat het lukken, ik zweer ’t je. 

Wat deden jullie voor weirde spelletjes toen jullie kotertjes waren? Laat ff weten in de comments dan!

Door : Robin