Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Scootmobiel gevaarlijkste vervoermiddel

  •  
15-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
592 keer bekeken
  •  
Je zou het misschien niet verwachten, maar de scootmobiel is écht het gevaarlijkste vervoersmiddel in Nederland. Hoe dan? Kassa zocht het voor je uit.
De scootmobiel. Dat ding dat bij je opa en oma in de garage staat. Ondanks dat een scootmobiel heel nuttig kan zijn, is het ook een levensgevaarlijk voertuig. Ja, echt. Het aantal dodelijke ongelukken met een scootmobiel is al jaren op rij erg hoog. In 2010 vielen er 19 doden en in 2013 waren dat er 32. Dit aantal is in 2016 opgelopen tot 38. Hoeveel mensen belanden er dan op de ziekenboeg? In 2016 kwamen er zo'n 1600 scootmobiel-gebruikers terecht op de spoedeisende hulp.
Toet toet
Er vallen 15 tot 22 keer meer doden door scootmobiel-ongelukken dan door fiets-ongelukken. Niet niks dus. Ook vallen er meer doden ten gevolge van scootmobiel-ongelukken dan ten gevolge van auto-ongelukken, namelijk zo'n 4,5 tot 7 keer zoveel. 
De oorzaken van ongelukken met de scootmobiel wordt vaak toegeschreven aan de hoge leeftijd van scootmobiel-gebruikers. Maar volgens deskundigen in Kassa zijn er aanwijzingen dat het ook aan het remsysteem kan liggen. Mocht je je nu dus ineens zorgen maken om je ouwelui, houd dan de site van Kassa in de gaten!
Kassa doet onderzoek naar de veiligheid van de scootmobiel en is daarom op zoek naar mensen die er één hebben. Ben jij in het bezit van zo'n gruwelijk wegmonster? Doe dan mee aan deze enquête
Naar aanleiding van het onderzoek van Kassa start het kabinet nu een onderzoek naar de veiligheid van scootmobielen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

red1
red14 feb. 2023 - 9:37

scootmobiel isnietlevens gevaarlijk,maar de persoon die er mee rijd. ik rij al ruim 6 jaar op zo'n ding heb nu mijn 2e en in 2 jaar al weer 6000 km weg ik zie inderdaad heel veel mensen de gekste dingen met dat ding doen nog nooit iets van schade o.i.d gehad