BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

De overlast van Schiphol

4 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zembla_Schiphol_promo_FULL_MIX_10

De overlast van Schiphol wordt steeds erger. En is steeds verder van Schiphol merkbaar. Er zijn zo immens veel vluchten dat zelfs vliegtuigen die vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegen steeds vaker naar beneden moeten uitwijken om het Schipholverkeer niet in de weg te zitten. En daardoor vliegen ze laag over omliggende woonwijken.

In 2019 opent Lelystad Airport de deuren en dan zullen inwoners van Gelderland, Overijssel en Friesland óók in de herrie zitten. Want alleen onderin het luchtruim is nog plaats om het nieuwe vliegveld in Lelystad te bereiken.
Volgens deskundigen moet eerst de indeling van het luchtruim nagekeken worden om het gewenste aantal vluchten in Flevoland mogelijk te maken. Maar toch gaat Lelystad Airport ‘gewoon’ open in het voorjaar van 2019. De overheid zegt dat dat essentieel is om de positie van Schiphol te beschermen. En dat is van groot belang, omdat Schiphol dé motor van economie is door z’n internationale verbindingen. De bewoners zijn het er niet mee eens en komen in opstand. Daarom vanavond in ZEMBLA: hoeveel kans maken burgers eigenlijk met hun gevecht tegen Schiphol?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar