Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

De beste comedians volgens Peter Pannekoek

13 jan 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding 2018-01-12 om 13.07.31
Welke Amerikaanse comedians moeten we in 2018 in de gaten houden of gewoon eens bekijken? Peter besprak in de uitzending enkele onbekendere sterren op het gebied van comedy, hier kun je namen teruglezen en nog meer van ze zien.
In de uitzending praatte Peter Pannekoek over zijn favoriete comedians. 
Hieronder enkele langere fragmenten van zijn favorieten: 

Andrew Schulz

De Amerikaanse stand-up comedian en acteur Andrew Schulz is vooral bekend van zijn podcast ‘The Brilliant Idiots’. Verder zou je hem kunnen kennen van zijn rollen in de series ‘Sneaky Pete’ en ‘Guy Code’.

Michelle Wolf

Comedienne Michelle Wolf werd ontdekt bij het Amerikaanse tv-programma 'Late Night with Seth Meyers', waar ze het schopte tot chef-tekstschrijver. Tegenwoordig werkt ze bij 'The Daily Show with Trevor Noah'. Daarnaast is ze regelmatig te bewonderen in de beroemde (of beruchte) Comedy Cellar in New York. Ze staat ook op het punt om door te breken in het Verenigd Koninkrijk.  

Sebastian Maniscalco

De Amerikaan van Italiaanse afkomst, Sebastian Maniscalco, begon in 2005 met optreden in ‘The Comedy Store‘ in West Hollywood. Zijn eerste avondvullende show was in 2009; dit optreden werd opgenomen in Chicago.

Norm McDonald

Stand-up comedian Norm McDonald kan een veteraan genoemd worden, maar is nog vrij onbekend in Nederland. Hij loopt al jaren mee in de televisie- en comedy-wereld; daarnaast was hij castlid bij het gelouterde, Amerikaanse sketch-programma 'Saturday Night Live'. In 2008 was hij één van de roasters van Funniest Home Video’s-presentator Bob Saget. Norm McDonald is redelijk vers te noemen voor wat betreft de solo stand-ups; want in 2011 had hij zijn eerste show en zijn tweede had hij pas in 2017.

Patrice O’Neal

Wegens een gebrek aan succes in zijn thuisland, de VS, besloot de comedian Patrice O’Neal naar Engeland te gaan waar hij één van de favorieten werd van Ricky Gervais (van The Office). Na zijn Engelse succes keerde hij weer terug naar Amerika waar hij deze keer wél succesvol was. Daar kreeg hij shows op Comedy Central en kon hij wat acteerwerk gaan doen. Helaas overleed O’Neal al in 2011.
Vooruit Peter doet er nog één extra tip bij: 

Judah Friedlander

Vooral bekend als die acteur uit de Amerikaanse comedyserie “30 Rock” met de grote bril, te veel haar, t-shirt en een pet met een slogan erop. In 2017 had hij zijn eerste solo-special op Netflix getiteld “America is the Greatest Country in the United States”.
Door: DWDD

Meer over:

, ,