Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Crossfitter Ina Koolhaas Revers | Ouwe Jongens

  •  
27-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
709 keer bekeken
  •  
In Ouwe Jongens volgen we volwassenen die nog net zo lekker gaan als in hun jeugd. Of het nou om skateboarden, dj’en of surfen gaat – deze veteranen stoppen er nog lang niet mee! Leeftijd is het laatste waar zij zich zorgen over maken.
Deze keer volgen we de 71-jarige Ina Koolhaas Revers. Ze is negen jaar geleden begonnen met crossfit onder begeleiding van haar coach Jinga Gosschalk. Na flink wat uren in de sportschool, ontdekte Jinga dat Ina ontzettend veel aanleg heeft voor krachttraining, en powerliften in het bijzonder. En ze had nog gelijk ook: Ina werd een paar jaar geleden Nederlands kampioen powerliften en in 2018 werd ze wereldkampioen powerliften in haar leeftijdscategorie! 
Ina-2
En die prestatie is niet onopgemerkt gebleven: het Universitair Medisch Centrum in Maastricht onderzoekt momenteel hoe het komt dat Ina op haar leeftijd nog zulke prestaties kan leveren. Eén ding staat in ieder geval zo vast als een huis: Ina is naar alle waarschijnlijkheid sterker dan de gemiddelde achttienjarige, zegt onderzoeker Cas Fuchs.
Ina kan niet vaak genoeg benadrukken dat leeftijd helemaal niets uitmaakt en dat een actieve levensstijl  the way to go  is voor zowel jongeren als ouderen. 
Kan je geen genoeg krijgen van dit sportieve verhaal? Check dan deze aflevering van Ouwe Jongens. Hierin volgen wij de inmiddels 52-jarige Werner Vermelis, één van Nederlands oudste Spartan Racers!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.