NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Cannabis is gezond!

30 nov 2016
  •  
leestijd 2 minuten
whoopi-goldberg-marijuana-638x425
Een jonko klappen is niet héél chique. Zo’n bruingroene toeter aan je lippen krikt je imago niet echt omhoog. Of wel? In Amerika lijkt het imago van wiet hard te veranderen. Hoe dat komt? Nou, door vrouwen. Zij brengen namelijk steeds vaker producten met cannabis als basis op de markt. Bodycrème, glijmiddel en lippenbalsem bijvoorbeeld. Hierdoor wordt continu de nadruk op de positieve effecten van cannabis gelegd.    
Voorvechter in de strijd voor cannabis is Whoopi Goldberg. Je weet wel, de vrouw die ooit de arm van een barbie afbeet. En de vrouw die als één van de weinigen een Oscar, een Grammy, een Tony én een Emmy won. Whoopi gaat nu door het leven als ‘ganjapreneur.’ Zij heeft het medicinale-cannabis-bedrijf ‘Maya & Whoopi’ opgericht. Dit bedrijf verkoopt producten waar je je lekker door gaat voelen. Nou ja, in ieder geval lekkerder. Het is namelijk opgericht om buikkrampen en hoofdpijn tegen te gaan. En aan de recensies te zien werkt deze shit écht.
In de recensies geven mensen aan dat producten met cannabis werken tegen branderige gevoelens in je lichaam. Sommigen stellen zelfs dat dit product levensveranderend is. Het moet niet gekker worden. Ach, eigenlijk is het niet zo verbazingwekkend. Cannabis heeft namelijk veel positieve bij effecten die niet erg bekend zijn. De werkzame stof in cannabis, THC, kan bijvoorbeeld kankercellen doden. Daarnaast vermindert deze stof pijn over het algemeen. Goed excuus dus om af en toe een groene blaffer weg te werken. Maar niet teveel hè kinders, alles met mate. 

Meer over:

,