BNNVARA
Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

BNNVARA | We zijn los!

24-08-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-08-24 om 14.17.43

Operatie BNNVARA is officieel van start. Vanaf vandaag gaan BNN en de VARA door als één publieksmerk: BNNVARA. Heel leuk, maar wat betekent dit voor jou? Eigenlijk helemaal niks, vooral veel mooie, nieuwe dingen op je scherm, op de radio en op tv.

We gaan onverminderd door met het maken van programma’s als De Wereld Draait Door, 3 Op Reis, Zembla, Je Zal Het Maar Hebben en Pauw. Maar nu onder één vlag: BNNVARA. Met de ballen van BNN EN met de ervaring van de VARA. We dagen elkaar uit, inspireren elkaar en versterken elkaar. Dag in, dag uit en binnen alle platforms en programma’s zoals je van ons gewend bent. We gaan samen door. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Want we zijn niet in een hokje te plaatsen.   
De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt aan het nieuwe BNNVARA, samen met de BNN Ledenraad en de VARA Verenigingsraad. Zonder het gedachtegoed van BNN en de VARA ook maar één moment uit het oog te verliezen. Een enorme bevalling, maar we zijn trots op ons kindje. We mogen los!
We snappen dat dit een hoop vragen bij jullie losmaakt. Ook daar zijn we op voorbereid. Grote kans dat je jouw vraag hieronder terugvindt.

FAQ

Gaat BNNVARA onder één naam programma's uitzenden?

Ja. Vanaf 24 augustus, worden alle programma's op tv, radio en online onder het mediamerk BNNVARA uitgezonden.

Gaat BNNVARA een ander soort programma's maken?

Nee. De vertrouwde titels van BNN en de VARA blijven te zien en luisteren zijn bij BNNVARA. BNNVARA blijft een breed en jong publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten, de randjes opzoeken en heilige huisjes omverschoppen. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren en zetten we ons in voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving.

Waarom worden de programma's straks onder één naam uitgezonden?

Er treden zoveel nieuwkomers tot het veranderende medialandschap dat we onze positie willen versterken. Dat kunnen we op termijn beter met één merk dan met twee merken. Daarnaast merken we dat in de pers de merken BNN, VARA, BNN-VARA door elkaar worden gehaald en verkeerd worden gebruikt. Dat komt de bekendheid van onze huidige merken niet ten goede. BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren en versterken elkaar. Dag in, dag uit. Binnen alle platforms en programma's. En daarom willen we samen door. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Zodat we nog sterker staan als één uitgesproken mediamerk.

Wat ga ik ervan merken als kijker, luisteraar en bezoeker?

Per 24 augustus hebben alle programma's een nieuwe afzender: BNNVARA. We krijgen hebben één website waarop alle programma's, video's en artikelen van BNNVARA te vinden zijn.

Ik ben lid van BNN, wat verandert er voor mij?

Aan je BNN-lidmaatschap verandert niets. Als BNN-lid blijf je ook na 24 augustus, zoals je gewend bent, de voordelen ontvangen van het lidmaatschap, zoals de exclusieve ledenacties op leden.bnn.nl en BNN-post, inclusief een verrassing op je verjaardag. De BNN Ledenraad en VARA Verenigingsraad zijn twee losse verenigingen. Net als nu werken beide verenigingen natuurlijk samen en zijn ze beiden actief betrokken bij de koers van BNNVARA om ervoor te zorgen dat het gedachtengoed van beide omroepen volledig gewaarborgd is in onze omroepactiviteiten.

Ik ben lid van de VARA, wat verandert er voor mij?

Aan het lidmaatschap van de VARA verandert niets. Als VARA-lid ontvangt je ook na 24 augustus, zoals je gewend bent, de voordelen van het lidmaatschap, het ledenmagazine, toegang tot de VARApreviews en exclusieve ledenacties op leden.vara.nl. De VARA Verenigingsraad en BNN Ledenraad zijn twee losse verenigingen. Net als nu werken beide verenigingen natuurlijk samen en zijn ze beiden actief betrokken bij de koers van BNNVARA om ervoor te zorgen dat het gedachtengoed van beide omroepen volledig gewaarborgd is in onze omroepactiviteiten.

Ik ben abonnee van de VARAgids. Wat verandert er voor mij?

Helemaal niets. De VARAgids blijft gewoon bestaan en wordt verstuurd naar alle abonnees. Ook in de schappen van de supermarkten en boekhandels blijft de VARAgids gewoon te koop.

We hebben ook een app! Download 'm hier voor iTunes en Google Play

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar