Agente geeft verwaarloosde baby borstvoeding en krijgt promotie

  •  
24-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Borstvoedingagent
Foto door Marcos Heredia, bron: Facebook. 
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
We vinden allemaal wel wat van borstvoeding geven, en dan met name in het openbaar. Maar niemand kan eromheen: de vrouw op de foto is een held.
Als je de foto nog niet voorbij hebt zien komen in je nieuwsoverzicht, laat me je dan even bijpraten. Het gaat hier om Celeste Ayala, een Argentijnse politieagente. In een overvol ziekenhuis besloot zij het heft – of borst – in eigen handen te nemen om een verwaarloosde baby te kalmeren. Het jongetje – slechts zeven maanden oud – was samen met zijn vijf broertjes en zusjes door de politie meegenomen wegens een erbarmelijke gezinssituatie, en ondergebracht in een ziekenhuis. Omdat de jongen bleef huilen, vroeg Ayala toestemming aan het ziekenhuispersoneel om hem te voeden. Het mocht. Het jongetje kalmeerde direct. En de foto ging viral.
Dit alles heeft nu geleid tot een mooie ontwikkeling voor de politieagente. Ayala – moeder van een dochter die zij momenteel borstvoeding geeft – krijgt promotie binnen het politiekorps. Ze mag zich vanaf nu brigadier noemen. Christian Ritondo, minister van veiligheid voor de provincie Buenos Aires, geeft daarbij aan: “Dit is de politie waar we trots op zijn, de politie die we willen.”
En zo is het maar net. 
Borstvoeding in het openbaar – doen of niet doen? Luister hier onze wekelijkse podcast waarin Beryl en Oifik het dit keer hebben over borstvoeding. #tieten

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar