Abortus is geen misdaad: wat stemt de Tweede Kamer?!

theme-icon
Lijf
  •  
31-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1272 keer bekeken
  •  
'Haal abortus uit het wetboek van strafrecht', abortus is geen misdaad

'Haal abortus uit het wetboek van strafrecht', abortus is geen misdaad

© Job Zwamborn

Dzifa Kusenuh heeft het burgerinitiatief Abortus is geen misdaad afgelopen woensdag toegelicht in de Tweede Kamer. Daar werd over het voorstel om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen gedebatteerd.<

Woensdag 24 mei debatteerde de Tweede Kamer over het Burgerinitiatief ‘Abortus is geen misdaad’. Vandaag wordt hierover gestemd. 

Voor het debat mocht Dzifa het initiatief toelichten. 'Wij Nederlanders zijn trots op onze liberale samenleving, waarin de vrije keus centraal staat. Maar wat veel mensen niet weten is dat in ons land abortus nog altijd in het Wetboek van Strafrecht staat. Wie Artikel 296 leest zoals het er staat, leest: abortus is een misdaad. Ik sta hier vandaag niet om te pleiten voor meer abortussen, maar ik, Dzifa Kusenuh, sta hier wel met een oproep namens Spuiten en Slikken, BNNVARA, het Humanistisch Verbond en uiteraard ook namens de 93.689 mensen, met en zonder baarmoeder, die ons burgerinitiatief hebben getekend.'

Lees hier het voorstel:

Gaat het burgerinitiatief het halen?

Natasja Gibbs praat hierover in De Nieuws BV met Hilde Palland-Mulder, CDA-Tweede Kamerlid, en politiek redacteur Anna Pleijsier.

Hoe zat het ook alweer?

Afgelopen najaar haalde Dzifa in totaal 93.689 handtekeningen op voor het burgerinitiatief 'Abortus is geen misdaad'. Dinsdag 22 november bood ze de handtekeningen aan aan de Tweede Kamer.

Meer over dit onderwerp?

Thema's:

theme-icon
Lijf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar