Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

8 vrienden die jou niet meer mogen whatsappen

2 mrt 2017
  •  
leestijd 3 minuten
Whatsapp-thumb
Alleen maar nette mensen. Nee. Ha grapje. Allesbehalve. Godzijdank is iedereen een beetje raar. Dit is een lijst van alle gekken in je sociale leven. Of eigenlijk. Je telefoon leven. Mensen gedragen zich op Whatsapp toch anders dan ‘in het echt’. Die ene vriend die bij het bieren non-stop praat, maar nooit wat zegt in groepschats. Of een ‘vriend’ die je alleen ‘hppy bday’ stuurt als je jarig bent. Of die ene maat die veel heftige shit meemaakt. Oh en natuurlijk die ene vriend die altijd schreeuwt. Het liefst met geluidsfragmenten.

#1 De een glas vriend

Na één biertje breekt de hel los. Lees: geluidsfragmenten. Echt focking veel geluidsfragmenten. In normale toestand heeft meneer of mevrouw nooit iets te zeggen. Maar met een alcoholpromillage van 0,0005 in hun bloed gaan ze allerlei idioten dingen door hun telefoon schreeuwen. Ja. Je houdt nog steeds van ze. Maar je zou prima zonder die geluidsfragmenten kunnen.

#2 De altijd honger vriend

Deze vriend heeft niks beters te doen. Of heeft gewoon écht altijd honger. Er staat een lijstje met standaardzinnen in zijn notities. Zijn wekelijkse berichtjes: “Macje pakken?," “Yooo wie mee lunchen?” of “Sushi om zeven?" Heel veel spannende dingen hoef je niet te verwachten. Deze vriend geeft gewoon veel om eten. Om dan tijdens jullie eetafspraak wel lekker te praten.

#3 De ik heb altijd wat te zeiken vriend

Je moeder is er niks bij. Deze Whatsappvriend heeft echt ál-tijd iets. Met uitgaan drinkt hij/zij ongeveer twee biertjes. Maar heeft ALTIJD een kater. Oh en heb je zelf een kutdag? Zeg het niet in de groepschat. Want je weet dat deze vriend een groter zeikverhaal heeft. Gelukkig is er tegenwoordig het ‘ik moet kotsen’ poppetje. Je standaardreactie.

#4 De ik ben je tweede moeder vriend

Dikke min drie gehaald op je studie? Deze vriend weet je in één bericht gerust te stellen én af te zeiken. En nee, dat kost geen moeite. Hebben jullie elkaar een weekend niet gezien? Hij/zij zal direct zijn zorg uit spreken. Want goede vrienden heb je voor het leven. En je blijft met elkaar in contact. Ja ja, je had gewoon even wat anders. Oh en deze friend stuurt ook elke dag iets positiefs. Want dat is wat moeders doen.

#5 De Meme/gifjes verslaafde vriend

Eén ding is zeker. Met deze chatpartner wordt altijd gelachen. Zelf een situatie waar iemand mégasad is wordt opgelost met een bijpassende meme. Even scrollen door zijn album en hij/zij heeft een bijpassend gifje te pakken. Deze vriend typt eigenlijk nooit woorden. Deze vriend uit zich volledig in gifjes en memes. Ok is goed.  

#6 De Sjaak Afhaak vriend

Deze vriend ziet Whatsapp vooral als middel om zich te kunnen afmelden. Dat was het.

#7 De ik regel het allemaal wel vriend

Whatsapp hoeft niet gezellig te zijn. Nee nee. Deze maat is van mening dat alles keurig en volgens een bepaalde structuur moet gebeuren. Hij/zij leest alles en weet ook wanneer iets niet goed besproken wordt. Wordt er een afspraak gemaakt? Deze vriend heeft de titel van jullie groepschat al gewijzigd naar de datum, tijd en locatie van het event voordat iedereen het gelezen heeft.

#8 De ik vind gevoelens uitdrukken belangrijk vriend

Stel je voor. Een leven zonder emoticons. Kan niet. Helemaal niet als het aan deze vriend zou liggen. Let maar eens op. Geen zin zonder smiley. Of het nou een sadface of een nerd is.
Door: Janiek