NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

“500.000 dollar aan lunchgeld gestolen door kantinedames”

17 aug 2018
  •  
leestijd 2 minuten
OMA's_politie
Foto via Associated Press (AP)
In de rubriek Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Heb je je ooit wel eens afgevraagd waar je geld naartoe gaat als je een lunch afrekent in een schoolkantine? In het Amerikaanse New Cannaan, Conneticut, hebben ze daar wel een antwoord op. Nou ja, in zekere zin. De politie  stelt  dat twee kantinedames, die toegang hadden tot het geldsysteem van meerdere scholen, ongeveer vijfhonderdduizend dollar (!) in ca. vijftien jaar tijd achterover hebben gedrukt.

Liefdadige diefstal

Maar goed: wie zijn die vermeende kwade genieën? Het gaat om – let op – de 61-jarigeJoanne Pascarelli en de 67-jarige Marie Wilson. De twee dames zijn zussen en, als het aan de politie ligt, partners in crime. De dames gaven zichzelf vorig weekend aan bij de politie. Er is aangifte van verduistering en diefstal tegen ze gedaan, hetgeen door zowel de zussen als door de advocaat van Wilson weersproken wordt. Zo geeft Wilson, een van de verdachten, aan dat het enige is waar zij zich schuldig aan heeft gemaakt het helpen van kinderen zonder geld is. Dit door bijvoorbeeld maaltijden van leerlingen ‘niet af te rekenen’. Wilsons advocaat Mark Sherman ondersteunt haar statement en voegt eraan toe dat zij geen geld achtergehouden heeft voor persoonlijk gebruik. 

Vijftien jaar

Michael Horyczun, woordvoerder van New Cannaans scholengemeenschap, geeft aan dat de daad op vrij geraffineerde wijze is verricht. Er is immers lange tijd niets vreemds opgemerkt door accountants of wie dan ook. Tenminste, totdat de scholengemeenschap een nieuw financieel controlesysteem kreeg. Hierdoor werden er ineens grote tekorten ontdekt die – aldus de politie en de scholengemeenschap – al een jaar of vijftien aan de gang zijn. 
Gelukkig voor de gedupeerde scholen is het bedrag inmiddels teruggestort door de verzekering. 

Meer over:

, ,