NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

5 x waarom je PRINS wil zien

3 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Prins
Vjeze Fur die drie jongens dwingt de stoep te likken. Nee dit is niet het begin van je favoriete seksfantasie. Goorlap. Maar je zit wel dicht in de buurt. Dit is Prins. Een fantastisch fijne film die zaterdag op je buis was en je nú (oké, na 22:00 uur, want geweld enzo) terug kan kijken! Nog niet overtuigd? Beetje raar wel, maar oké. Speciaal voor jou: 5  x Redenen waarom je PRINS wil zien!

1. ‘Drank & Drugs’ de movie

Eén regisseur, één Lil’ Kleine, één Olivia Lonsdale en honderd absurditeit. Zoveel heeft Prins gemeen met de Drank & Drugs-video. Niemand minder dan Drank & Drugs regisseur Sam de Jong doet de regie. Lil’ Kleine speelt een minder beroemde versie van zichzelf. En Olivia Lonsdale (de droogneuker) speelt de halfzus van hoofdrolspeler Ayoub.

2. Vieze. Freddy

Dat zou al reden genoeg moeten zijn. Meer reden? Hij speelt een leipe drugsbaas. Net toen we dachten dat we Vjeze niet meer gestoorder mee konden maken, dook deze film op. (Spoiler: Iets met doorgesnoven met pistolen zwaaien en een bloederig slachthuis als ‘kantoor’. Ja. Snap je.)

3. Van straat naar filmset

Prins gaat over Ayoub. Die verliefd is op het mooiste meisje uit de buurt (Sigrid ten Napel). Maar zij gaat al met een gast vol nektattoos. Ayoub wil ook gangster worden en ontmoet Vjeze. En dan wordt shit intens. Ayoub wordt gespeeld door Ayoub Elasri. Die letterlijk van de straat is geplukt. Eigenlijk is bijna niemand in Prins acteur. Dat maakt het wel zo echt.

4. Bedankt voor de prijs pik

De dromerige elektronische beats van Palmbomen. Heeft ie zelfs een Gouden Kalf voor gekregen. Niet dat hij dat tof vond. Zijn speech was zoiets als: “ Bedankt voor de prijs pik, maar ik vind het niet chill hoe mijn muziek uiteindelijk ge-edit is in de film, dus joe.

5. Korte samenvatting

Deze film heeft nektasjes, een aan heroïneverslaafde vader, Gucci, Prada en vier rotjes-afstekende schoffies uit Noord, die constant zonnebloempitten kauwen en uittuffen tot het punt dat je denkt: fuck wat irritant. Maar dan leuk irritant. Wat wil je nog meer? Een paarse Lamborghini? Ha. Zit er ook in. 

Dus kap even met studeren (lees: hersendood door Facebook scrollen).

Want wij hebben wat gratis SOG voor je. Lief he. Nou ga kijken dan.