BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

5 vrouwelijke rappers voor wie klaar is met de Boef-gate

4 jan 2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2159 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2018-01-04 at 12.45.48

‘Even een opmerking voor al die kechs’ begon Boef op Snapchat, ‘want ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech’. Gelukkig kan de rapper ons ook uitleggen wanneer je volgens hem als vrouw geen hoer, slet of ‘kech’ bent: ‘Als je thuis zit, de hele dag niks doet, studeren, niks doet en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech! Klaar. Snap je?’

Zeggen dat alle vrouwen die niet alleen de hele dag thuis zitten hoeren zijn, is zo ongeveer de definitie van seksistisch. Maar voor mensen die van hiphop houden is het nou niet bepaald een ongelofelijke verrassing dat er jongens in de Nederlandse rapgame zitten die weinig respect tonen voor vrouwen. En dat is iets om pissig over te worden, vooral omdat het ongelofelijk dom is van de rapscene zelf. Raad eens wie er namelijk kaartjes kopen, je clicks bezorgen, je merchandise opknippen tot een naveltruitje en vooraan staan bij je concert? Oh ja.
Daarom slaan we de schok en de verontwaardiging even over, en stellen we jullie liever voor aan vijf Nederlandse vrouwelijke MC’s. Want deze vrouwen hebben wel wat beters te doen dan thuis zitten, naar papa en mama luisteren, of zich zorgen maken of jongens als Boef het eens zijn met hun keuzes. Niemand heeft tijd. Want terwijl deze vrouwen namelijk honderden comments per dag krijgen die wel wat erger zijn dan ‘kech’, maken ze harde, verse, stomend hete hiphop voor jullie. In willekeurige volgorde:  

1. Latifah

Ze wordt ook wel de Nederlandse Lil’ Kim genoemd. Ze gaat viral met haar freestyles , treedt op zonder beha want ‘hallo, kan ik vrij zijn?’, is half gangster, half diva en van helemaal niemand onder de indruk.
En hier een van de singles van haar debuut EP ‘On my way’

2. Ella John

Een heel ander geluid is Ella John, die zonder makeup en in een dikke bomber precies doet waar ze zelf zin in heeft. Ze heeft een flow waar je vanaf kan glijden en zo rauw dat ze niets meer nodig heeft in haar videoclip dan de parkeerplaats van een benzinestation:
In november 2017 bracht ze haar EP OFA uit en die maakt flink indruk:

3. I Am Aisha

I Am Aisha heeft een wat commerciëlere sound, werkt samen met grote namen als Dio en bewijst regelmatig dat ze een headliner is. Zo heeft ze meer dan 14 miljoen views op YouTube met haar nummer ‘zulke dingen doe je’. Kijk hier de slicke clip bij haar nieuwe nummer ‘Goed Genoeg’ van EP Wha Gwaan:
En zie hier hoeveel tijd ze precies over heeft voor al dit soort negativiteit:

4. Quessswho

Je hoeft maar naar de eerste dertig seconden van haar single ‘Kwijt’ te luisteren en je weet waarom ze in dit lijstje staat. Ze vermengt R&B met hiphop, en het is eigenlijk niet echt rappen, maar ook niet zingen wat ze doet. Het zit er ergens tussenin, in een stijl zoals bijvoorbeeld Drake populair maakte. Alleen is haar stem is loepzuiver en kraakhelder. We gaan nog veel van haar horen.
5. Pink Oculus
Pink Oculus is de enige vrouwelijke artiest in deze lijst die Engelstalige muziek maakt, maar we kunnen haar echt niet weglaten. Deze vrouw heeft in haar linkerpink nog meer creativiteit en talent dan de helft van de mannelijke rappers in Nederland. Ze trad in 2015 al op bij DWDD en is in het buitenland ook al opgevallen.
Be right back, we gaan even korte rokjes halen, glitter op ons gezicht smeren, en naar een club met alcohol. Misschien zelfs met jongens.
Wie is jouw favoriete vrouwelijke rapper? Zijn we iemand vergeten die absoluut op dit lijstje thuishoort? Laat het ons weten in de comments!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar