Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

102-jarige vrouw oudste skydiver ooit | Daglicht

12 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuut
thumb daglicht skydive
Foto: © SA Skydiving
De Australische waaghals Irene O’Shea bewees afgelopen zondag dat leeftijd slechts een getal is. Ze sprong op vier kilometer hoogte uit een vliegtuig. Met haar 102 lentes is Irene nu de oudste skydiver ooit. 
Irene sprong uit het vliegtuig om geld op te halen voor de ziekte waar haar dochter tien jaar geleden aan is overleden.

Derde sprong 
Twee jaar geleden - voor haar 100’ste verjaardag - ging Irene O’Shea voor het eerst skydiven. Sindsdien doet ze het elk jaar. Zo’n 50 juichende familieleden en vrienden keken toe hoe mevrouw O’Shea voor de derde keer sprong. Sinds zondag is Irene nu ‘s werelds oudste skydiver, 
Lachend in de wolken
Irene is dol op skydiven. “Volgend jaar doe ik het weer” zei ze in een reactie na haar sprong. Tijdens de skydive had mevrouw O’Shea non stop een glimlach op haar gezicht. “Als ik lang genoeg leef, dan doe ik het op mijn 105ste nog” aldus mevrouw O’Shea. 
Verslaafd aan de adrenalinekick is ze niet. “Ik ben gewoon een normaal persoon, net zoals iedereen.”
Sommige bejaarden hebben een steuntje in de rug nodig. Gelukkig bestaat de #BOOS bejaardensoos. Kijk hier hoe Tim Hofman het leven van Annelies en Marga weer stofvrij maakt. 
Sfeerbeeld BNNVARA programma's