NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

10 dingen die mee moeten naar de festivalcamping

27 jul 2016
  •  
leestijd 3 minuten
festivalguy
En die fijne ontbijtrepen lijken een top plan. Tot je met je valse kater je tentje uitdruipt. #thewalkingdead. Of wat dacht je van al die quasi gezonde shit die je meeneemt. Om vervolgens te concluderen dat je lijf alleen maar een vette hap wil.
En dan hebben we het nog niet eens over kleding gehad. Waar je je booze bewaart. Of dat moment dat je naar een lege toiletrol grijpt…
Het mag duidelijk zijn. Het festival campingleven overleef je niet zomaar. Maar om je toch een eindje op weg te helpen hier 10 dingen die je in ieder geval mee móet nemen:
1.   Bier
Met een paar ijskoude. Want de tocht tot je ultieme camping is me er eentje. En dan moet die tent nog overeind. Maar dat moment dat je dan in je klapstoel ploft en je blikje opentrekt. Mán.
2.  Noodles, sleep, rave, repeat
Men neme noodles, knakworsten, broodjes en saus. En je hebt je ochtend, avond én nachtmaal binnen. Meer van de variatie? Je kan alles mixen. Dus de keuze is reuze!
3.   Power Banks
Onmisbaar voor iedere fanatieke fotoschieter, Snapper, filmpjes maker en muziek regelaar. En scheelt je na de douche en je eerste bakkie koffie nóg een keer in de rij staan.
4.   Een dikke slaapzak
Voor jezelf, en je booze. Oh, en een luchtbed natuurlijk. Een pomp geen noodzaak. Net als een hamer. Die shit kan je altijd wel lenen bij de buren. Weten jullie ook meteen wie dat zijn.
5.   Fruit(sap) & vodka
Hier vormt zich een feilloos één-tweetje met punt 5. De ULTIEME (in hoofdletters ja) combi voor de campingochtend. Want voordat je - blij stuiterende vitamine slurpende - maag doorheeft wat er gebeurt, zit de eerste alcohol er alweer in. Je lijf blij, jij blij.
6. Je ultieme slaap gear
Oordopjes. En een slaapmasker. Een slaapmasker ja. En nee die hoeven je matties niet te zien. Maar ze zijn wel behoorlijk fijn voor die twee uurtjes die je kan tukken. Dus gewoon doen. Geloof ons. 
7.   Jungle Speed
…kaarten, dobbelstenen, Stef Stuntpiloot of elk ander willekeurig spel waar je alcohol op in kan zetten. Altijd fijn. Altijd feest. Altijd goed.
8.   Pillen, pillen en nog meer pillen
Ja, nee, ja, naja, goed. We bedoelen dus niét een regenboog aan liefdesknallers. Maar wel vitaminepillen, paracetamolletjes, én – als er ballonnetjes meegaan – extra B12.
9.   Huishoudelijke dingen
Zonnebrand, wc-papier, water, bordjes, bekers (bij voorkeur red cups, want minder bijvullen), bestek, pan, kookstel, vuilniszakken. Saai rijtje, maar oh zo handig.
10. En nog zóveel meer
En dan hebben we het nog niet eens over je kleding, douchespullen, zakdoekjes (je hemel bij lege wc-rol houders), zwembroek (je weet maar nooit), een handdoek, klapstoel, oordopjes, waterpistool, muziek, je lader, schmink, bellenblaas, je kaartje (ook handig) en je goede humeur gehad. Maar allejezus, je moet ook wel wat te raden overlaten natuurlijk.
Oh ja, en die tent. Achtjes draaien valt met een beetje oefenen best mee. En krijg je dat kreng toch niet dat tasje in? Dan levert het je buren in ieder geval een leuke tijd op. Beter een goede buur dan een verre vriend. Ofzo. Dus.