Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zürich

In de Zwitserse stad Zürich wonen de gelukkigste mensen ter wereld. Maar waar ligt dat nu precies aan? De frisse Zwitserse berglucht? Het goede openbaar vervoer? Of draagt de weer florerende bankenwereld het geluk de stad in? Als toerist is deze positieve vibe zeker ook te voelen en te zien. Neem bijvoorbeeld een van de vele gratis fietsen in de stad en bezoek het voormalige industrieterrein Kreis 5, dat volledig is omgetoverd tot een woon-, werk- en horeca gebied.
Als de zon achter de wolken tevoorschijn komt loopt de hele stad leeg en verplaatst iedereen zich richting het water. Daar kan je terecht voor een frisse duik in de Limma, een uitmonding van de Zürichsee dat door de inwoners van de stad het Flussbad Oberer Letten wordt genoemd.
Eten
De specialiteiten van Zwitserland zijn hoe cliché dan ook net als in andere Duitstalige landen vooral gebraden worst, spätzle en rösti. Natuurlijk mag ook de typisch Zwitserse fondue traditie niet ontbreken. Bezoek bijvoorbeeld Steinfels, een iets moderner restaurant in één van de omgebouwde fabriekshallen die je ten noorden van het centrum vindt. In Swiss Chuchi, Haus zum Ruden en de Blue Monkey kan je de echte Zwitserse keuken vinden.
Langs de oevers van de Zürichsee vind je tal van geweldige visrestaurants, zoals L’o, Sonne of Lake Side. Vaak veranderen deze restaurants ‘s avonds in gezellige clubs en bars.
Gelukkige mensen gaan veel uit, drinken met mate en zijn bovendien heel gezellig. Dat maakt Zürich een feeststad bij uitstek. Vooral in het centrum van de stad zijn goede nachtclubs te vinden. Mascotte, Hive Club en Le Petit Prince liggen allemaal dicht bij elkaar en zijn perfect voor een nachtje stappen. Veel clubs, zoals het langs de Limma gelegen X-Tra organiseren ook concerten, Veel beroemde bands en andere acts treden dan ook graag op in de populaire uitgaansstad.
Vervoer
Een van de maatstaven voor het geluk van de mensen in een stad is het openbaar vervoer. Wie zijn inwoners niet urenlang op een ondergesneeuwd station op een vertraagde trein laat wachten scoort daar simpelweg punten mee. Het handigste is om voor € 24,00 een Zürich Card te kopen, daarmee kun je drie dagen van al het openbaar vervoer gebruik maken en krijg je korting in verschillende restaurants. De watertaxi’s op de Limmat rivier die dwars door het centrum loop zijn ook een aanrader.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zwitserse Frank
Taal: Duits, Frans & Italiaans
zurich.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.