Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zuidoostkust Australië

Als je naar Australië gaat. Huur dan een auto en ga voor een road trip. Dit is de beste manier om zoveel mogelijk van dit prachtige land te zien. Start bijvoorbeeld net als Dennis in Melbourne. En rij langs de zuidoostkust naar grootste en oudste stad Sydney. Een aantal tips voor je route van Melbourne naar Sydney? Komt ie!
Nadat je Melbourne zelf wel gezien hebt. Is het tijd om in de auto te stappen. Tijd om richting Sydney te gaan! Het is zonde om door te knallen. Neem de tijd en maak een paar mooie stops. De eerste aanrader is Lakes Entrance. De Gippsland Lakes worden van de zee afgesloten door een zandbank met duinen. Deze zandbank wordt ook wel Ninety Mile Beach genoemd. Bij Lake Entrance vind je de enige opening tussen de meren en de zee. Een prachtige plek om te bewonderen! Tijd om verder te rijden naar een plek om te overnachten! Je kan natuurlijk met een busje rijden waar je ook in kan slapen. Heb je een gewone auto gehuurd? Ga dan voor een luxe overnachting bij Gipsy Point Lakeside in het Australia’s World Biosphere Reserve.
Niet te lang uitslapen. Want er staat weer een dag vol mooie dingen voor de boeg! Pak je spullen en ga de weg op. Bijvoorbeeld naar Point Hicks. De plek waar de Europeanen Zuidoost Australië ontdekten. Natuurlijk onder leiding van ontdekkingsreiziger James Cook op zijn Endeavour. Zet daarna koers richting Eden. Een stadje dat gelegen is op een prachtige rotspartij. Een leuke activiteit is het Killer Whale Museum. En met een beetje geluk spot je er zelfs eentje zwemmend in de zee! Je kan overnachten in Eden. Maar je kan ook nog een stukje verder rijden. Overnacht bijvoorbeeld in Tanja Lagoon Camp. Een luxe tentenkamp, ja een Glamping dus eigenlijk.
Ennn het is weer tijd om verder te rijden. Een leuk stadje voor een tussenstop is Batemans Bay. Een stad die z’n naam kreeg van niemand anders dan Kapitein James Cook. Voor een rustig dagje bezoek je de Eurobodalla Regional Botanic Gardens. Heb je zin in wat actievers? Ga dan kajakken met Region X! Slapen? Dat doe je in Jervis Bay bij Eco Resort Worrowing Cottages. Want dan begin je de volgende dag met een bezoekje aan ’t witste strand ter wereld!
Dat witste strand is namelijk Hyams Beach. Een strand zo wit. Je kan er bijna niet kijken. In het filmpje hiernaast laat Dennis je het bewijs hiervan zien. Een dag strandhangen is fijn. Maar je kan ook doorrijden naar het industriestadje Wollongong. Of je skipt deze. En rijdt een stukje verder door naar Kurnell. De plek waar James Cook aan land ging. En tevens een plek waar je alvast een eerste glimp opvangt van… Sydney! 
Ben je van plan om naar Australië te gaan? Kijk dan eens voor meer informatie op de website van TravelEssence. Zij helpen je bij het regelen van een perfecte reis!
Eten
Voor de beste koffie in Lakes Entrance ga je naar Funky Monkey Café. En wil je een maaltijd mee voor onderweg? Haal dan iets bij Fish-a-Fare. In Eden vind je veel vistentjes. Zo eet je de lekkerste oesters bij Great Southern Inn. Een goede portie fish and chips eet je bij Eden Fish & Chips. Maar voor de allerlekkerste vis moet je toch wel bij Hooked On Seafood zijn!
Ook in Batemans Bay vind je genoeg leuke tentjes waar je lekker kan eten. Voor een goede pizza met mooi uitzicht zit je goed bij Sam’s Pizzeria On The Waterfront. Een culinair feestje vind je bij Crumb. En voor een onwijs lekker toetje zit je altijd goed bij Batemans Bay Ice Creamery.
Tijd voor lunch in Wollongong? Ga naar The Lagoon Seafood Restaurant. Zin in een burger? Ga dan voor een ‘gezonde’ variant bij Grill’d Healthy Burgers. Ook vegetariërs zitten goed in dit plaatsje. Bijvoorbeeld bij onze favoriet Au Lac Royal Vegetarian Cuisine. Last but not least een aanrader in Kurnell. Hier zijn niet zoveel restaurantjes als in de andere stadjes. Maar als je er dan toch blijft hangen voor het avondeten. Reserveer dan zeker een plekje Yalla Sawa!
Vervoer
Je begint je road trip langs de kust met een vlucht naar Melbourne. Maar je vliegt natuurlijk terug vanaf Sydney. Met een beetje geluk heb je zo’n combiticket vanaf Amsterdam al voor zo’n € 996,-. En bij aankomst huur je een auto. Of een (slaap)busje als je liever niet al teveel geld kwijt bent aan overnachtingen! Huren is best duur. Wat je ook kan doen? Goedkoop iets kopen. En bij aankomst in Sydney verkoop je ‘m weer voor een prima prijsje! 
Goed om te weten
Beste reistijd: Wisselend
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Australische Dollar
Taal: Engels
Zuidoostkust Australia

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.