Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zuidkust Sri Lanka

In het binnenland van Sri-Lanka zit je goed voor prachtige natuur. Je kan je koffers droppen in het dorpje Ella en vervolgens beginnen aan een bergwandeling. In de omgeving zijn ook veel theeplantages die je kan bezoeken. Hier kan je bekijken hoe dat gemaakt wordt Leer je ook nog eens wat op vakantie! Na zo’n wandeling is het tijd om af te koelen. Bezoek daarvoor één van de watervallen in de buurt.
Vanaf Ella reis je in een uur door naar Udawalawe. Tijd om olifanten te spotten! Hier vind je namelijk het Udawalawe National Park. Gewonde olifanten worden naar ’t Elephant Transit Home gebracht. Tip: ga langs wanneer ze gevoerd worden. Op die manier kan je de beestje van dichtbij zien!
Een héél speciale plek ligt een uur verderop. Dat is de rotstempel van Mulgirigala. Hier zie je natuurlijke grotten met muurschilderingen. Je moet er wel even wat voor over hebben, want het duurt even tot je er bent. Vijfhonderd treden om precies te zijn! Je wordt dan wel beloond met gigantische Boeddhabeelden.
Even bijkomen van al die indrukken? Reis dan door naar Unawatuna. Deze plaats heeft een heftig verleden, want in 2004 richtte een tsunami hier enorme schade aan. Gelukkig is het strand nu weer helemaal opgeknapt. Leg dus gerust je handdoek neer op een prachtig strand met uitzicht over de Indische Oceaan!
Eten
Eten doe je in Sri Lanka natuurlijk op het strand! Zet je tanden in een hamburger in Koko’s On the Beach. Een lekkere vis eet je in bijvoorbeeld Black & White Restaurant. Verder kan je veel rijst met curry verwachten. In Sri Lanka eten ze dit zelfs als ontbijt! 
Zin in een flink feestje? Ga dan naar Unawatuna. Hier is het namelijk de perfecte plek voor! Unawatuna is daar de perfecte plek voor. Hier komen vooral veel jonge backpackers. Ga los in Comaran Beach Club, Kingfisher of Happy Banana. Wil je het nog groter aanpakken? Huur dan je eigen privé eiland af. Go big or go home, zei een wijs man eens. 
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n elf uur naar de hoofdstad Colombo. Je maakt vaak wel ergens een tussenstop.
In Unawatuna pak je de tuk-tuk. Zorg wel dat je een prijs afspreekt, want die verschillen nogal. Anders kan je ook de bus pakken zoals de locals doen. Maar vergis je niet! Afstanden lijken misschien klein, maar Sri Lanka heeft nogal wat hobbelige wegen. Even geduld dus! Een scooter huur je al vanaf vijf euro per dag. 
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Sri Lankaanse Roepie
Taal: Singalees & Tamil
zuidkust-sri-lanka.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.