Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Xi'an

Iedereen kent de Chinese Muur. Maar er is nog een indrukwekkende in ‘t land! De historische stadsmuur van Xi’an. Al in de 14 e eeuw begon de bouw. Leuk om over dit stuk geschiedenis te wandelen. Maar de fiets pakken kan ook. Zorg wel dat je genoeg energie hebt. Want deze muur is wel 14 kilometer lang!
Schat zoeken? Die heb je in China zó gevonden. Of beter gezegd: schatten. Je vindt in Xi’an meer dan 7000 levensechte beelden. Het is de grootste vondst van de 20 e eeuw! Het Terracottaleger. Gebouwd om de eerste keizer van China te beschermen na zijn dood.
Eten
Hmm… dumplings! In China kan je die echt niet overslaan. Probeer ze in bijvoorbeeld restaurant Da Fa Chang. Of bestel een lamsstoofpot in Lao Sun Jia Restaurant. Luxe eten doe je in Jiasan Guantang Baozi. We kunnen nog wel even doorgaan. Eten genoeg in Xi’an!
Ook op straat vind je lekkere hapjes. Vooral in Muslim Street. Cake aan een stokje? Ja hoor. Hebben ze. Gemaakt van rijst en honing. Of wat dacht je van een pannenkoek met ham en kool? Een vakantie in China is perfect om wat nieuws te proberen.
Nu je vol zit is het tijd voor een lekker drankje. Doe dat in bijvoorbeeld Loren Pub Bar. Blaast ineens ‘jouw’ hit uit de speakers? Dan kan je lekker los gaan! Het is namelijk een bar en discotheek in één. Lekkere cocktails drink je in Nemo bar. Shake it! 
Vervoer
Reizen door dit giga land kan ‘t beste per trein of vliegtuig. Floortje pakt ’t liefst de trein. Stukken goedkoper. Een eersteklas rit van 1400 kilometer kost je zo’n 120 euro. Maar dan zit je eersteklas in een tweepersoonscoupé! Inclusief bed. Dat gaat je in Nederland nooit lukken. Genoeg aan alleen een zitplaats? Dan betaal je maar 25 euro.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
Franse gebieden in de zuidelijke Indische Oceaan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.