Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Wild Coast

Het ruigere gedeelte van Zuid-Afrika; de Wild Coast. De Wild Coast is een van de gebieden in Zuid-Afrika die nog niet door de busladingen toeristen ontdekt is. Anders dan in de grote steden in het land heb je aan de kust nog het echte Afrikaanse gevoel, hier kan de doorgewinterde avonturier zijn hart ophalen. De oneindige groene heuvels, de typische gekleurde huisjes en een taal vol klanken die wel heel vreemd klinken.
Het leukst is om met het openbaar vervoer te reizen naar de Bulungula Lodge. Deze lodge belooft een gratis overnachting als reizigers met het openbaar vervoer naar de hutten komen. Dus maakt net als 3 op Reis een reis met minibusjes door het binnenland, om vervolgens weer aan de kust bij de duurzame Bulungula Lodge aan te komen. “De oprichter van de Lodge wilde het vooroordeel doorbreken dat de Transkei een gevaarlijke plek is”, aldus medewerker Sonja over het idee achter de gratis overnachting. 
Dingen die je onderweg tegenkomt en zeker moet doen? Het Nelson Mandela Museum bezoeken en je hengel uitgooien langs de kilometers ongerepte en onontdekte kustlijn. Neem surflessen van oude surfkampioenen en bedwing de hoogste golven maar pas op voor de witte haaien. Doe een hike van meerdere dagen van Port St Johns naar Coffee Bay dwars door de ongerepte binnenlanden. En neem een frisse duik vanaf een van de vele kliffen, een aanrader is de ‘hole in the wall’ klif bij Coffee Bay.
Eten
In het backpackersdorpje Coffee Bay strijdt de concurrentie om de klinkende euro’s van backpackers en eten is daarom goedkoop. Het eten in Coffee Bay en langs de Wild Coast over het algemeen is vrij simpel. Aanraders in het kleine dorpje zijn Coffee Shack en Bomvu Paradise. In het vlakbij gelegen Port St. Johns zijn News Café en Delicious Monster de plekken waar je het mooiste uitzicht over de zee en het lekkerste eten vindt.
Mthatha is het grootste stadje langs de Zuid-Afrikaanse Wild Coast, en bovendien de plek waar Nelson Mandela in 1918 werd geboren. Hier vind je La Piazza, een pizzeria met een uitgebreid assortiment aan pasta’s, pizza’s en salades.
Echt ruige nachtclubs, bars of andere uitgaansgelegenheden zul je niet vinden aan de Wild Coast. Her en der vind je wel een aantal toffe bars, maar verder dan een biertje of een bakje koffie zul je niet snel komen. Eén van de verrassende plekjes is Jesters Coffee Shop in Port St. Johns. Iets te drinken scoren in een van de restaurantjes kan natuurlijk ook altijd...
Vervoer
Het openbaar vervoer is een hele uitdaging. De bestemmingen van de tientallen rondracende busjes zijn niet altijd even duidelijk, en voor je het weet zit je in de verkeerde bus. In het hele gebied is geen trein te vinden, dus het huren van een auto is een slimme, maar zeker niet de leukste manier van vervoer aan de Wild Coast. Terreinwagens zijn op het vliegveld van Durban te huur, waar je voor zo'n €950,- vanaf Amsterdam heenvliegt.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, april, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Rand
Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels
wild-coast.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.