3 op Reis

White Lake - Tsetserleg

Eindeloze uitgestrekte landschappen: dát is Mongolië. Het hele land is omringd met land, oftewel landlocked . Mongolië ligt 2060 meter boven zeeniveau en staat bomvol wildlife, bergen en gruwelijke mooie vlaktes. Zeeën ga je hier niet vinden. Maar wil je tóch een frisse duik nemen? Bezoek dan het Therkiin Tsagaan Nuur meer, oftewel White Lake. Bij dit meer komen 10 verschillende rivieren samen, die in één rivier verder stromen. Het Therkiin Tsagaan Nuur meer is een van de meest toeristische plekken van Mongolië. Rondom dit meer zie je daarom meerdere volbepakte Mongoolse families die hun tenten hebben neergeplant.
Een klein half uurtje verder rijden bevindt zich de Khorgo vulkaan. Deze vulkaan van 2192 meter hoog is zeker een beklimming waard. Niet alleen is het zicht op de krater legendarisch… Ook het uitzicht op de uitgestrekte vlaktes aan de rand van de vulkaan is gruwelijk!
Voor een van de weinig overgebleven tempels in Mongolië reis je naar het plaatsje Tsetserleg. Hier ligt namelijk de Zayain Gegeenii Sum Temple. Interessant aan deze tempel is dat deze sinds de jaren 20 van de vorige eeuw geen tempel meer werd genoemd, maar een museum. Waarom? Omdat Mongolië mede door de Sovjet-Unie een communistische staat werd, waar geen plaats mocht zijn voor boeddhisme en sjamanisme. 
Eten
De Mongoolse keuken is vrij simpel. In Mongolië ga je vooral rijst en (broodjes met) vlees tegenkomen. Groenten zijn minder populair. Verder zijn de Mongolen gek op zuivelproducten.
Vervoer
Vanaf 585,- heb je een retourtje Amsterdam-Ulaanbaatar, meestal met een of twee tussenstops. Kom je vanaf Moskou of Beijing? Dan kun je net als Maurice de Trans-Mongolië Express nemen en bij Ulaanbaatar uitstappen. We raden je aan om vanuit hier met een busje verder te trekken naar Tsetserleg en White Lake. In de uitgestrekte landschappen is het openbare vervoer namelijk ver te zoeken. Tip: zoek van tevoren op hoe je je eindbestemming in het Mongools schrijft ;) 
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Tugrik
Taal: Mongools
Maurice zijn hele roadtrip zien? Klik  hier!
White Lake

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.