Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Wanaka

Vroeger een goudzoekersstadje. Tegenwoordig een paradijs voor thrill-seekers. Maar met een gezellig centrum vol fijne restaurants en winkels. Is Wanaka ook een chille stad om effe bij te komen van je reis!
Van white-water sledgen tot heli-skiën: voor iedere bedenkbare sport zit je in Wanaka goed! Niet gek. Want de plaats is omringd met het azuurblauwe Lake Wanaka. Hoge bergen met besneeuwde toppen. Én dik veel mooie natuurparken. Mountainbiken is de ultieme manier om de omgeving te checken. Niet voor niets vind je er 750 kilometer aan vette mountainbikeroutes. Voor elke conditie wat wils. Ook móet skydiven op je lijstje. Want volgens de locals is Wanaka de beste skydive locatie van Nieuw-Zeeland!
Ben je het sporten zat? Plof op de zwaar relaxte banken in een huiskamersetting bij Cinema Paradiso. Of ga lokaal bier zuipen bij Wanaka Beerworks. Meer zin in wijn? Bij de Rippon Valley Vineyard kun je al paardrijdend wijn proeven!
Pak vanaf Wanaka sowieso de boot naar het prachtige Mao Waho. Dit is een eilandje middenin een meer, met daarop weer een meer. Snap je het nog? Hoe dan ook heb je hier dík uitzicht. De mooiste landschappen. En je vindt er een zeldzame soort van de Buff Weka vogel. Die niet eens kan vliegen. Let wel op: volgens de traditie mag je het eiland niet verlaten zonder iets terug te doen. Dus voorkom slechte karmapunten. En plant je eigen boompje. Meteen een goede reden om terug te komen!
Wil jij nu ook graag naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland? Wij planden onze trip met TravelEssence.
Eten
Het eten in Nieuw-Zeeland komt vaak rechtstreeks uit de natuur. Als het om vis gaat is het gerecht bluff oyster bij de kiwi’s favoriet. Tussen maart en augustus bij elke fish & chips zaak in Wanaka te scoren! Ook mag je de stad niet verlaten voordat je cheesy scones hebt geprobeerd. De lekkerste vind je bij het restaurant van hotel Edgewater.
Wanaka barst van de goede restaurants. De meeste zitten aan Ardmore Street. Met gratis uitzicht op het water! Check in ieder geval het gezellige restaurantje Lake Bar. Wil je vers lamsvlees proberen? Ga dan naar Wanaka Gourmet Kitchen. Voor een echt Nieuw-Zeelands biertje bij je maaltijd moet je naar Kai Whakapai Cafe and Bar. Het Italiaanse restaurant Francesca’s Italian Kitchen is ook een aanrader. Bij Big Fig Wanaka kun je je eigen maaltijd samenstellen: zowel voor vegetariërs als vleeseters geweldig. Bistro Gentil is wat duurder maar zeker het geld waard. Meer zin in burgers? Proef sowieso die van Red Star Burger Bar.
Vervoer
Vanaf Amsterdam kun je het beste naar Queenstown vliegen. Vanaf € 710,- heb je een enkeltje. Meestal moet je een of twee keer overstappen. En je bent minimaal 22 uur onderweg. Maar dan heb je ook wat! Vanaf Queenstown kun je doorreizen naar Wanaka. Met de bus kost je dat ongeveer € 24,-. Verder gaan er meerdere coach bussen naar de omliggende plaatsen. Maar een spaceship camper is toch wel hét ultieme vervoersmiddel! Hiermee kun je goedkoop overnachten in de natuur en heel makkelijk de rest van het Zuidereiland ontdekken. Met een camper is een aanrader voor het huren van zo’n camper. In de binnenstad van Wanaka ligt alles op loopafstand. Maar als je geen zin hebt om te lopen. Staat er altijd wel een taxi voor je klaar.
Goed om te weten
Beste reistijd: Februari, maart, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Nieuw-Zeelandse Dollar
Taal: Engels & Maori
Geraldines hele roadtrip door Nieuw-Zeeland zien? Klik  hier!
wanaka.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.