Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Villavicencio

Villavicencio wordt ook wel La Puerta al Llano genoemd: de Poort tot de Vlaktes. Deze naam heeft de stad te danken aan haar ligging in het noorden van de Meta-regio. De Meta-regio bestaat grotendeels uit uitgestrekte savannes tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud. Vroeger liep de route naar dit gebied dwars door Villavicencio, waardoor het gezien werd als de symbolische poort.
In de afgelopen jaren heeft Villavo, zoals de inwoners het ook wel noemen, zich ontwikkeld tot een toegankelijke stad waar veel te beleven is. Zo kan je paardrijden over de vlaktes, kanoën over de Caño Cristales en hiken naar een van de hoger gelegen gebieden. Voor het beste uitzicht kan je naar uitkijkpunt Buenavista. Stop een paar cervezas in je tas en zie hoe de zon wegzakt achter het landschap.
Ook ’s nachts bruist Villavicencio. 7 de Agosto is een straat vol grote dansclubs en gezellige cafés. Inwoners hebben er zelfs hun eigen muziekstijl, de Joropo. Deze vrolijke stijl wordt gespeeld met een harp, gitaar en sambaballen en gaat samen met een traditionele dans.
Eten
Volgens traditie wordt er in deze regio veel vlees gegeten. Meestal wordt dat bereid op een groot open vuur. Een soort Colombiaanse barbecue dus. Mamona, langzaam geroosterd kalfsvlees met aardappelen, is het meest bekende gerecht. De laatste jaren worden er ook steeds meer groenten boven het open vuur gehouden. Voor ieder wat wils dus.

Restaurants waar je lokaal kan eten in Villavicencio zijn Dulima, Asadero el Amarradero del Mico en La Posada del Arriero. Andere meer internationale restaurants zijn Bastimento en Limoncello.
Vervoer
Vanaf hoofdstad Bogota kan je voor een paar euro de bus pakken naar Villavicencio. Deze reis duurt ongeveer 1,5 uur. Eenmaal in de stad reis je vooral per taxi.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peso
Kraanwater: Niet drinkbaar
Taal: Spaans
Villavicencio

© Oscar Garces / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.