3 op Reis

Victoria Falls

In het Noordwesten van Zimbabwe. In de buurt van het drielandenpunt met Zimbabwe, Zambia en Botswana. Vind je de Victoria Falls. Waar de Zambezi rivier van Zambia naar Zimbabwe stroomt. Precies op de grens tussen deze twee landen. Klettert ’t water van deze megagrote waterval naar beneden. Vijfhonderd miljoen liter water per minuut. Om precies te zijn. De Victoria Falls zijn de breedste watervallen van Afrika. Een deel ligt in buurland Zambia. Dus als je de hele waterval wil bezoeken. Dan moet je de grens over. En daar heb je net als Dennis en de crew een visum voor nodig. Check ’t filmpje voor meer info!
De Victoria Falls en de benedenstroom van de rivier de Zambezi. Trekken heel veel toeristen aan. Die in ’t kleine stadje Victoria Falls Town verblijven. Waar trouwens ook van alles te doen is. Zoals raften. Bungeejumpen van een brug. Of kajakken. Klik hier voor meer info!

De Zambezi rivier is een echte safariplek. En wordt veel gebruikt voor boottochten . Wat je dan ziet? Een geweldig mooie natuur. Dobberende Nijlpaarden. En olifanten aan land! Een andere safari hot spot is ’t Hwange National Park . Dat ten Zuiden van Victoria Falls Town ligt. Dit park staat bekend om de enorme populatie olifanten. Maar je vindt er ook Afrikaanse fazanten. Zeker de moeite waard om met een gids doorheen te rijden! 
Eten
Door het Brits koloniale verleden van Zimbabwe. Heeft veel eten een Brits tintje. Maar veel eten is wél traditioneel Afrikaans gebleven. Een echt Zimbabwaans gerecht is bijvoorbeeld Sadza. Een soort maïspapje. Waar men een bal van maakt. En in vlees, saus of gestoofde groente doopt. Of probeer Nhedzi. Dat is een soepje gemaakt van wilde champignons. Zin in een tussendoortje? Probeer dan Zimbabwaans snoep. Mapopo candy! Gemaakt van papaja. Eén van de belangrijkste fruitsoorten in Zimbabwe. Neem als ontbijt Bota. Een papje dat op smaak gebracht wordt met pindakaas. Melk. Boter en jam.

In Victoria Falls Town vind je veel restaurants. Waar je lekker kan eten. Maar wat je ook kan doen. Is een zonsondergang cruise maken. Inclusief diner! Geniet van ‘n supermooie rode zon. Terwijl je op safari bent tijdens ’t eten. 
Drinken
Budget:
Shoestring Backpackers Lodge vanaf €  14,- per nacht.
Victoria Falls Rest Camp vanaf € 20,- per nacht.

Middenklasse:
Adventure Lodge vanaf € 43,- per nacht.
Kindom Hotel vanaf € 126,- per nacht.

Top-end:
Victoria Falls Hotel vanaf € 195,- per nacht.
Elephant Camp vanaf € 465,- per nacht. 
Vervoer
Een vlucht vanaf Nederland naar Zimbabwe duurt ongeveer 14 uur. Je landt dan in de hoofdstad Harare. Vanaf daar kan je het vliegtuig naar Victoria Falls pakken. Daar doe je maar een uurtje over. De meeste mensen gaan met de nachttrein. Vanaf de stad Bulawayo. Voor zo’n 11 euro heb je een eersteklas treinkaartje. En reis je op oude slaapbanken uit de jaren 1950. Met een Britse stijl. De reis duurt meer dan 12 uur. Maar ga je met de bus vanaf Bulawayo. Dan doe je er zo’n 14 uur over. Zelf met de auto er naar toe? Kan ook. Maar let wel op! De wegen zijn soms niet al te best. Dus rijd voorzichtig. 
Goed om te weten
Beste reistijd: april t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Amerikaanse Dollar
Taal: Shona
victoria falls

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.