Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Verona

Oude marktpleinen, toneeldrama’s en een binnenstad dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dat is de stad Verona. Het plein Piazza delle Erbe is het hart van deze stad. Vroeger lag hier het Romeinse forum, maar nu is het een groente- en fruitmarkt waarvandaan je de hele stad kan bezoeken.
Het bouwwerk waar Verona het meest om bekend staat is de Arena di Verona. Het hele jaar door zijn hier veel muziekvoorstellingen te bezoeken en in de zomer worden hier opera’s opgevoerd. Dit komt vooral door de speciale akoestiek van dit amfitheater. Een ander bekend bouwwerk is de Casa di Giulietta. Het huis waar vroeger Julia, uit de roman van William Shakespeare, heeft gewoond.
Op nog geen halfuur rijden vanuit Verona ligt het kleine dorp Isola della Scala. De inwoners van dit dorp zijn helemaal gek op een typisch Italiaans rijstgerecht: risotto. Bijna overal waar je maar kijkt, zie je in deze omgeving rijstvelden. Een omgeving waar kleine familiebedrijven zich continu bezighouden met het verbouwen, het oogsten en het koken van rijst.
Sinds 1600 wordt er in Isola delle Scala rijst verbouwd, maar in 1966 kwam iemand op het idee om het einde van de rijstoogst te vieren. Dit resulteerde in het grootste risottofestival ter wereld: Fiera del Riso. Op dit festival is van alles te bezoeken, van tentoonstellingen en concerten tot een wedstrijd waar de chefs competeren wie de beste risotto kan maken.
Eten
In Verona zijn verschillende Signorvino’s gevestigd. Dit zijn restaurants met als doel om de drie kernzaken van de Italianen naar voren te brengen: wijn, koffie en eten. Het eten dat je in Verona kan krijgen is meer dan alleen pasta en pizza. Omdat er vlakbij de stad zoveel rijst wordt verbouwd is risotto een van de bekendste gerechten in deze Italiaanse stad.
Vervoer
Omdat Verona een eigen luchthaven heeft is het vervoer naar deze stad goed te doen. Vanaf het vliegveld zit je binnen een auto- of busrit van vijftien minuten al in de historische binnenstad. In de stad zelf kan je gebruik maken van speciale hop on-hop off bussen en is het mogelijk om fietsen te huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei tot en met september
Inentingen: Nee
Visum: Nee
Valuta: Euro
Kraanwater: Drinkbaar
Taal: Italiaans
Verona

© Olena Z / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.