Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Vancouver

Vancouver: de duurste, schoonste en meest multiculturele metropool van Canada! Op twee uur varen ligt Vancouver Island. Citytrippers die niet vies zijn van een flinke dosis natuur zijn bijna verplicht om deze twee plekken met elkaar te combineren. Zo ontdek je het beste van beide werelden! 
Van plan om Vancouver te bezoeken? Maak dan een trip naar Gastown, de oudste historische wijk van Vancouver. De wijk is een populaire plek voor reizigers. Waarom precies? Je vindt hier een mix van oude en nieuwe gebouwen, volgeplant met restaurants, oude pakhuizen en boetiekjes.
Je zou het niet verwachten bij een metropool, maar Vancouver is perfect om met de fiets te ontdekken. De wegen zijn daar ruim en rustig genoeg voor. Zo kun je bijvoorbeeld bij Cycle City Tours een fiets huren en zelf op ontdekkingstocht gaan. Binnen 10 minuten trappen ben je bijvoorbeeld al in Davie Village oftewel de ‘gaybourhood’. Davie Village is dé hotspot voor de LHBT-scene. Dit is vooral te herkennen aan de regenboogzebrapaden, -vlaggen en hartjes. Vanuit hier is het zo’n 10 minuten fietsen naar Kitsilano Pool: een verwarmd openluchtzwembad dat als het ware in de zee ligt. Het zwembad is gevuld met zout zeewater en is ook nog eens verwarmd. Hoe vet!
Natuurliefhebbers zijn bij Vancouver Island aan het goede adres. Tip: huur een jeep of camper en maak hier een roadtrip! Bij Hastings Overland kun je all-inclusive jeeps huren. Deze jeeps hebben een tent op het dak, een uitschuifbare keuken en alle benodigde kampeerspullen. Perfect! Nu hoef je alleen nog na te denken over het type kampeerplek: frontcountry of backcountry. Frontcountry ligt dichtbij de bewoonde wereld, terwijl backcountry afgelegen in de natuur ligt. 
Denk je aan de Canadese natuur, dan denk je natuurlijk ook aan beren! Om beren te spotten, kun je het beste naar Bute Inlet. Bute Inlet is zowat de verzamelplek voor wilde grizzlyberen! Deze inham ( inlet betekent letterlijk inham) is alleen per boot te bereiken. Zonder begeleiding tussen de grizzlyberen wandelen, is natuurlijk niet verstandig! Boek daarom vooral veilige berentrips, bijvoorbeeld bij The Bears of Bute of Eagle Eye Adventures. Bij The Bears of Bute bieden ze trips aan onder begeleiding van de Homalco Indianen, de oorspronkelijke bewoners.
Eten
Bij Canadees eten moet je vooral denken aan wilde zalm en  maple syrup  (ahornsiroop). Ook weten de Canadezen wat ze met vis en zeevruchten aan moeten! Maar zoetigheden ga je hier ook regelmatig tegenkomen. Denk hierbij aan donuts en  butter tarts : taartjes van boter, eieren, suiker en allerlei vullingen.
In de categorie ‘duurzaam en groen’ raden wij CIBO Trattoria Restaurant aan. Hier combineren ze verse vis met een heerlijke portie groenten. Verder nog een paar tips in een rap tempo: Cafe Regalada, Cibo, Hawksworth, Maenam en Sun Sui Wah.
Eenmaal je buik rond gegeten, is de volgende stap uiteraard om het nachtleven in te duiken. Maar waar? Komt 'ie: Celebrities, Bar None, Venue, Fivesixty en The Roxy. Stuk voor stuk top clubs voor wederom alle budgetten. Vooral de laatste, The Roxy, roept bij ons warme gevoelens op. Niet omdat de naam doet herinneren aan een roemruchte Amsterdamse club. Maar vooral omdat je hier zeven dagen per week terecht om uit je plaat te gaan!
Vervoer
Voor een retourtje Amsterdam-Vancouver zijn directe vluchten mogelijk. Hier doe je zo'n tien uur over. Ook zijn er veel vluchten waarbij je één tussenstop moet nemen. Bij deze vluchten ben je iets langer dan twintig uur onderweg. Eenmaal aangekomen in Vancouver liggen de leukste spots op loop- en fietsafstand. Verder is de metro hier goed uitgekiend en dus een prima vervoersmiddel om de stad mee te verkennen!
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Canadese Dollar
Taal: Engels & Frans
Met dank aan Go Canada.

Evi eindigt haar reis door Canada in Vancouver Island, waar ze per kajak wilde orka's spot.
vancouver

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.