Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Vancouver Island

Altijd al wilde orka’s in de natuur willen spotten? In het noorden van Vancouver Island heb je in de zomer/in augustus grote kans! Hier komen orka’s namelijk bij elkaar om te socializen en te spelen. Vanuit Telegraph Cove kun je zelfs op orkakamp ! Wat je je daarbij moet voorstellen? Eerst kajak je via Telegraph Cove naar Hanson Island, daar kampeer je in de wilde natuur met mega mooi uitzicht op het water. De volgende ochtend stap je weer in je kajak en peddel je letterlijk naar de orka’s toe. Nu horen we je denken: is dat wel veilig? Jazeker. De orka’s zijn gewend aan de kajaks en zien ze daarom niet als een bedreiging. De orkakamp-gidsen van North Island Kayak nemen zelfs een onderwatermicrofoon mee zodat je deze prachtige dieren zelfs kunt horen communiceren. Lees: om te janken zo bijzonder! Toch, Evi? ;)
Naast orka’s vind je op Vancouver Island nog veel meer ongerepte natuur en afgelegen gebieden. Het dorpje Kyuquot is bijvoorbeeld alleen te bereiken per boot of watervliegtuig. De 250 inwoners ontvangen hun post en voorraad via een postvliegtuig. Ook jíj kunt het dorpje bezoeken met zo’n watervliegtuig via Air Nootka . Waarom je dit wil? Onderweg heb je fantastisch uitzicht over Vancouver Island en daarbij is ‘t in verhouding een goedkope manier om de onbereikbare gebieden te ontdekken!
Meer inspiratie nodig? Check Go Canada .
Eten
Zalmliefhebbers opgelet: Vancouver Island staat bekend als de ‘zalmhoofdstad’ van de wereld! Je kunt hier vijf soorten zalm proberen: rode zalm, chinookzalm, cohozalm en chumzalm. Vang je ze liever zelf? In de Campbell River zwemmen vier van de vijf soorten.
Op het afgelegen Hanson Island kom je geen restaurants tegen. In Telegraph Cove zitten er wel een paar. Old Saltery Pub en Killer Whale Cafe zitten beide aan de haven en serveren lekkere visgerechten. Je kunt ook doorrijden naar Port McNeil, op een half uurtje van Telegraph Cove. Schuif hier voor goede steaks of pizza aan bij Sportsman’s Steak & Pizza house. Een andere aanrader is Cluxewe Waterfront Bistro. Oh en voor je koffiebehoefte moet je bij Mugz Coffee and Tea House zijn!
Vervoer
Een retourtje Amsterdam-Vancouver heb je al vanaf €648,-. Hier doe je, zonder tussenstop, zo’n 10 uurtjes over. Met tussenstop kost je iets meer dan 20 uur. Vancouver Island is niet verbonden met het vaste land. Het eiland is alleen per veerboot te bereiken of via de lucht. Wil je net als Evi de onherbergzame gebieden van Vancouver Island ontdekken? Kies dan voor een postvliegtuig, want dit is goedkoper dan het huren van een bootcharter!
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Canadese Dollar
Taal: Engels & Frans
vancouver-island.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.