Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Uruguay

De meeste mensen die afreizen naar Zuid-Amerika denken als eerst aan Brazilië of Argentinië, maar helemaal terecht is dat niet. Want er is altijd nog Uruguay! Met hoofdstad Montevideo als parel is dit land er zeker eentje die je op je lijstje moet zetten.

En dus beginnen we ook in Montevideo. Hier valt genoeg te beleven. Zoals bijvoorbeeld een wandeling over Avenida 18 de Julio. De hoofdstraat van de stad waar je veel van de historische gebouwen en winkels vindt. Zoals het monument van de Gaucho en het Diázpaleis. En het bekendste gebouw van de stad: Palacio Salvo.

Ja, in de stad is genoeg te doen. Check hier een lijstje met alle topattracties! De echte 3 op Reis tip ligt echter niet in Montevideo, maar daarbuiten. Casapueblo, het huis van de wereldberoemde kunstenaar Carlos Páez Vilaró! Een must om te zien als je toch in de buurt bent. Sowieso is het aan te raden de steden te verlaten en landinwaarts te gaan. Daar ontdek je het echte Uruguay! 
Eten
Het eten draait in Uruguay om vlees, vlees en nog veel meer vlees. Vrijwel elk restaurant dat je binnenloopt heeft als hoofdgerechten vleesschotels op het menu staan. Het is dan ook niet heel gek dat het lievelingsgerecht van Uruguayanen eigenlijk een broodje kapsalon is: Chivito.

In Montevideo zitten dan ook een paar goeie restaurants waar je een aardig stukkie vlees kan prikken. Zoals Mercado del Puerto of Las Picapiedras. Als je op zoek bent naar een lekker stukje vis kan je binnenlopen bij El Fogon of Las Brasas. Bij die laatste kan je trouwens ook terecht voor hele goede steaks!

En als je nou echt wat anders wilt, loop dan binnen bij het Italiaanse Ristorante Panini. Als je een lekker vega-hapje wilt, loop dan binnen bij Alimento. En als je na het eten even alle calorieën op de dansvloer wilt verbranden.
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in zo'n 18u naar Montevideo. Meestal met een overstap op Charles de Gaulle in Parijs. Met een beetje goed zoeken kost een retourtje je zo'n €1300,-. Maar dan heb je ook wat. Wij zouden trouwens aanraden om een trip aan Uruguay te combineren met een grote trip door Zuid-Amerika. 

In Montevideo heb je niet echt een auto nodig, maar als je de stad wilt verlaten is het wel fijn een stevige huurauto te huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m maart
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Uruguayaanse Peso
Taal: Spaans
uruguay.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.