Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Turijn

Turijn is de voormalige hoofdstad van Italië. Je vindt hier alles wat je van een Italiaanse stad verwacht. Historische gebouwen, goede koffie en wijn en natuurlijk ontzettend lekker eten. Vaak vind je in zo'n fijne stad enorme drukte, maar Turijn is daarentegen (nog) niet overspoeld door toeristen. Dubbel zo fijn!
De meeste mensen kennen deze stad vooral van de auto-industrie. Je kan de oude Fiat-fabriek altijd nog bezoeken, maar deze is niet meer in gebruik als fabriek. Tegenwoordig kan je er een hotelkamer boeken. Zeker een nachtje waard als je hier bent! Breng dan ook gelijk een bezoekje aan het dak, waar nog wél het originele testcircuit te vinden is!
Zin om flink wat geld uit te geven? Met vele verschillende kleding- en schoenenwinkels is Via Roma dé winkelstraat van Turijn. Uitgeput van al dat shoppen? Op Piazza Castello kan je op een van de vele terrassen lekker bijkomen in de schaduw. Dit zijn trouwens ook uitstekende adressen voor een heerlijke lunch. Een ander hoogtepunt van de stad is het filmmuseum. Neem je de lift helemaal naar boven? Dan word je getrakteerd op het mooiste uitzicht van Turijn! Ook aan te raden zijn de Armeria Reale, waar je de grootste historische wapen- en schildcollectie ter wereld kan bewonderen. Breng ook een bezoekje aan Mole Antonelliana, misschien wel het bekendste gebouw van Turijn.
Eten
Turijn is de stad van de zoete verleiding. Overal waar je komt vind je banketbakkers en cafés met veel zoete lekkernijen. Bij Stratta vind je bijvoorbeeld superlekkere marrons glacé, zoete gekonfijte kastanjes. Ook lekker: bij Caffè Al Bicerin kan je terecht voor ’n speciaal Turijns bakje koffie. Dit bestaat uit een laag gesmolten chocola, koffie en als topping een laag room.
Als je in Turijn bent, wil je zeker een uitstapje maken naar Alba. Op ongeveer een uur rijden van Turijn ruik en vind je overal truffels. We hoeven je niet te vertellen in welk restaurant je die kan vinden, want je vindt ze letterlijk overal. Truffels zijn wat prijzig maar het geld is het proeven meer dan waard! Ben je ook nog eens dol op wijn? Neem er dan een goed glas Barolo bij. Een andere optie is een wijnproeverij bij een wijngaard in de buurt. Bij wijnboerderij Rivetto bijvoorbeeld. Proost!
Vervoer
Met een rechtstreekse vlucht zit je al binnen twee uur in Turijn. Op zonnige dagen kan je in Turijn prima een fiets huren en de hele stad doorfietsen. Als het regent of je niet zo'n zin hebt om te fietsen kan je ook met de tram, metro of bus. Dit is een vrij goedkope en makkelijke optie.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
turijn.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.