Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Tromsø

De stad Tromsø is de uitvalsbasis voor reizigers die het noorderlicht willen spotten. Deze stad met zo'n 65.000 inwoners ligt bijna drieduizend kilometer noordelijker dan Moskou . Dus je kan het al raden: het is hier stervenskoud.

Fjorden, bergtoppen, sneeuwlandschappen, wilde dieren, you name it. It's here. Wij raden je dan ook aan niet heel lang in Tromsø te blijven hangen en zo snel mogelijk de natuur in te duiken. De grootste publiekstrekker is uiteraard het Noorderlicht. De beste periode om dit spektakel te spotten is in de late herfst of het vroege voorjaar.

Maar ook als je het mist dan is er nog genoeg moois te zien hier. Alleen al de natuurlandschappen zijn reden genoeg voor een trip naar dit noordelijke gedeelte van Noorwegen. Dus hop, spring op die hondenslee en verken de buurt hier!
Eten
Een van de fijnere restaurants is Emma's Drommekjokken. Hier serveren ze typisch Noors eten, zoals de lokale specialiteit rendiervlees. Ben je niet zo van de grote hompen vlees, maar hou je meer van een lekker visje? Geen probleem, want er zwemt genoeg rond hier in de Fjorden en de lekkerste vis vind je bij Fiskekompaniet. Naar verluidt mag je de kreeft hier niet overslaan. Maar zorg dat je van tevoren een reservering maakt, want je bent niet de enige nieuwsgierige. Anders sta je zomaar anderhalf uur te wachten aan de bar. Minder bekend, maar ook een heerlijk visrestaurant is Compagniet Restauration. Verder kunnen we een lunch bij Aunegarden aanraden. Hier vind je heerlijke broodjes. 
Ben je iemand die graag de nacht doorhaalt? Dan zit je in Tromsø niet helemaal goed. Je kan uiteraard wel een gezellige bar opzoeken, zoals Rorbua Pub of Kaos. Hier treden regelmatig lokale muzikanten op.
Vervoer
Je kan helaas niet direct naar Tromsø vliegen. Je moet eerst een overstap maken in Oslo. Reken op vijf uur reistijd. Onze tip: als je toch in Oslo moet overstappen, blijf hier dan ook een nachtje. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Noorse Kroon
Taal: Noors
tromso.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.