Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Transsylvanië

Bij het horen van Transsylvanië denken de meeste reizigers aan Dracula, de legendarische vampier uit de films van Bram Stoker. In het echt was Vlad Dracula een wrede vorst van Walachije, waar destijds ook Transsylvanië onderdeel van uitmaakte. Tegenwoordig is het echter een prachtig gebied waar je veel geschiedenis en natuur tegenkomt.
In de zomer kan je fantastische wandelen door de bergen, terwijl diezelfde bergen in de winter een uitstekende wintersport locatie maken. De Roemeense wintersportgebieden worden  steeds populairder en dit heeft vooral te maken met het feit dat de prijzen wat lager zijn dan in de traditionele wintersportlanden zoals Oostenrijke en Italië.
In het idyllische Sighişoara lijkt het even alsof je teruggaat in de tijd. Op excursie gaan in Sighişoara is dan ook zeker een aanrader, zodat je de prachtige historie van deze streek leert kennen. De stad Braşov leent zich dan weer goed voor een potje cultuur snuiven.
Eten
Vooral schapen- en varkensvlees zijn terug te vinden op de menukaarten in deze streek. Ga voor een goed stuk vlees bijvoorbeeld naar Casa Dracula en Rustic. De vegetariër kan z’n bord opscheppen bij Café International & Family Centre.
Ben je in de grote stad Braşov? Loop dan binnen bij Casa Romãneasca en Bella Musica voor Roemeense lekkernijen. De Roemenen genieten erg van wijn en bier en zijn trots op hun eigen producten. Iedere streek heeft zijn eigen wijn- en biersoort, dus laat je goed adviseren. 
In de nachtelijke uurtjes schuilen voor de geest van Dracula kan in No Limits en Metropolis. Voor het echte nachtleven moet je echter naar Braşov. Hier kan je van de Roemeens wijnen nippen in Auld Scots Pub, Crama Vinoteca en Festival 39.
Vervoer
Vanuit Amsterdam gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Sighişoara, het dorpje waar Nicolette voor heel even terug gaat in de tijd. Om toch de geboorteplaats van Dracula te bereiken kan je het vliegtuig naar Boekarest pakken. Vanuit daar pak je de trein richting het dorpje of naar de stad Braşov.
Een andere optie is het vliegtuig te pakken naar Boedapest en vanaf daar een vlucht nemen richting Tîrgu Mures. Een stadje in Transsylvanië. Ga je voor budget en een beter milieu? Dan kan je in Roemenië het beste de trein of de bus pakken.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Leu
Taal: Roemeens
transsylvanie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.