Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Tahiti

Tahiti is één van de populairste eilanden van Frans-Polynesië. Zo wonen er op Tahiti bijna 180.000 mensen en dat terwijl het eigenlijk in de middle of no where ligt! De eilandengroep is zeer populair bij toeristen en vooral bekend vanwege de zwarte stranden. Cocktails drinken op de paradijselijke stranden is dan ook zeker een aanrader!
Net als surfen of bodyboarden op de beste golven ter wereld. En als je er toch bent ga dan ook een paar dagen eilandhopppen naar Bora Bora en Moorea waar je heerlijk kan bruinbakken met uitzicht op de azuurblauwe zee.

Voor 3 op Reis was Tahiti een van de stops onderweg naar Pitcairn. Het eiland bekend van de Bounty! 
Eten
De Frans-Polynesische keuken is sterk beïnvloed door de Fransen. En vandaag de dag wordt er veel eten geïmporteerd vanuit Frankrijk. Dit zorgt er voor dat veel wat te koop is bijna twee keer zo duur is als in Europa.
Leuke plekken in Papeete om te gaan eten zijn: La Squadra en Sushi Bar. Wil je een exclusief romantisch diner, ga dan eens naar Voo Doo Lounge bar. Snacktip: Big Burger of Snack Raunéa.
Feesten kan in de hoofdstad van Tahiti. In Papeete gaan ze door tot in de vroege uurtjes. De meeste (luxe) hotels hebben eigen beach barretjes. En in de stad zelf bestel je je koude Hinano biertjes in het Ute Ute Café of in de Piano Bar. Zin om echt door te halen? Kies dan een stekkie uit aan de Blvd Pomare. Hier vind je de beste clubs van het eiland!
Vervoer
De bekende klassieke bussen van Frans Polynesië zijn bijna geheel verdwenen en vervangen door bussen met airco. De bussen hebben vaste in- en uitstapplaatsen, maar gelukkig zijn de chauffeurs nog niet vergeten hoe het er vroeger aan toe ging. Dus steek gerust je hand op langs de weg en grote kans dat je een ritje kunt meepikken. Ook wordt er op de eilanden veel gelift. Doe dit beter niet op vrijdag- en zaterdagavond, en ook voor alleen reizende vrouwen wordt liften afgeraden. Een retourtje naar de hoofdstad Papeete vanaf Amsterdam kost je zo'n € 1300,-.
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: CFP Frank
Taal: Frans & Tahitisch
tahiti.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.