Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Spaanse Pyreneeën (Aragón)

De Spaanse Pyreneeën worden gekenmerkt door een indrukwekkend berglandschap. Verwacht vele kloven, gletsjers, bergpassen en meertjes die elkaar afwisselen. Het moge duidelijk zijn: de allergrootste attractie van dit gebied is de waanzinnig mooie natuur. In de lagere gedeeltes van de bergketen vind je vooral landbouwgronden en uitgestrekte weiden met bosachtig gebied.
Niet bang voor een flinke portie avontuur? Dan is het laaggelegen gebied een ideale plek. Hier kun je jezelf namelijk vermaken met meerdere sportieve activiteiten zoals hiken, skiën of hydrospeeden. Hydrospeeden is een relatief onbekende sport, waarbij je met een bodyboard over een snelstromende rivier racet! (Meer info hierover? Check chilloutdoor.nl!) Daarnaast vind je hier het natuurreservaat Ordesa Y Monte Perdido en Aigüestortes. Bij Ordesa Y Monte Perdido kun je een grote dosis wilde dieren verwachten, zoals vossen, zwijnen en beren. Bij Aigüestortes vind je daarentegen veel watervallen, riviertjes en bergmeren.
De Spaanse Pyreneeën alleen voor avontuurlijke reizigers? Nee hoor. In de bergen van Spanje valt ook cultuur te snuiven. Op meerdere plekken kun je namelijk middeleeuwse architectuur spotten, zoals bij Ainsa en Jaca.
In de Spaanse Pyreneeën kun je genoeg campings vinden. De kampeerplekken geven je vaak een waanzinnig uitzicht op rivieren, meren of bergtoppen!
Eten
In de Spaanse Pyreneeën ga je genoeg gastronomische restaurants tegenkomen, waar de lokale keuken een grote rol speelt. Een veelvoorkomende basis in de gerechten is lamsvlees. Daarnaast vind je in het gebied ook vele soorten kaas, worst en paddestoelen. Ook heb je hier natuurlijk ontelbaar veel keus in tapas!
Vervoer
Met de auto naar de Spaanse Pyreneeën? Dan rijd je via Frankrijk. Via de Franse snelwegen zijn de Pyreneeën prima te bereiken. Houd er wel rekening mee dat je tol moet betalen. Eenmaal in de Pyreneeën aangekomen, kun je via Hendaye (in het westen) of Jonquera (in het oosten) in het berggebied komen. 

Met het vliegtuig naar de Spaanse Pyreneeën? Vlieg dan op Girona, Zaragoza of Barcelona. We raden aan om via de laatste bestemming te reizen, vanwege de vele verbindingsmogelijkheden. Vanaf hier kun je namelijk vrij makkelijk met de bus of met de trein de Spaanse Pyreneeën bereiken.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
landscape-wilderness-walking-mountain-hiking-trail-624003-pxhere.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.