3 op Reis

Socotra

De archipel Socotra, die bij Jemen hoort, ligt ongeveer 400 kilometer ten Zuiden van Jemen, in de Indische Oceaan. De hele archipel werd in 2008 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De voornaamste reden hiervoor was om het eiland te beschermen tegen veranderingen die mensen (on)bewust toebrengen aan het eiland.
Op dit onbekende eiland staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Socotra heeft echter een Galapagos-achtige aantrekkingskracht, want de flora en fauna zijn er werkelijk uniek. Zo vind je hier de bijzondere drakenbloedbomen en een magisch wit duinlandschap. Het eiland is ook zeer fijn om te bezoeken vanwege het klimaat. Het is hier gemiddeld liefst 25 graden Celsius.
Socotra is een bestemming voor de echte avonturiers. Zo kun je hier niet pinnen en alleen in Hadibu kun je douchen. Verder kun je van juni tot september vanwege de monsoenwind geweldig kitesurfen. In de wateren rondom Socotra vind je het Diharmi Marine Protected Area. Snorkelen en/of duiken is hier zeker een must. Socotra is totaal onaangetast wat er voor zorgt dat deze bestemming nog erg origineel en geweldig mooi is!
Eten
Het eten bestaat voornamelijk uit verse vis. Het is mogelijk om tijdens een boottocht een visser je vis te laten vangen om deze klaar te laten maken in een restaurant. In Hotel Summertime zit een restaurant. Veel etenswaar wordt ingekocht uit Jemen en dit komt aan in de hoofdstad Hadibu. Wanneer je gaat kamperen is het aan te raden hier vooraf je eten te kopen.
Ook het water wordt ingekocht vanaf het vaste land en koop je dus in Hadibu. Bij de hotels is ook drinken te krijgen maar verwacht geen cafés op het eiland. De heerlijke verse vissen die je overal kunt eten maken echter een hoop goed.
Vervoer
Er zijn geasfalteerde wegen aangelegd maar die komen vaak op niets uit. Openbaar vervoer is er niet maar je kan wel een stevige auto huren.
Om op Socotra te komen ga je met het vliegtuig. Momenteel gaan er twee vluchten per week naartoe vanuit Jemen. De kosten verschillen sterk per seizoen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Oktober t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Jemenitische Rial
Taal: Arabisch
socotra.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.