Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Skopje

ALs je in Noord-Macedonië aankomt, ontvang je een sms. Van Noord-Macedonië zelf? Wij weten het niet zeker, maar leuk is het wel. In het bericht staan namelijk alle hoogtepunten van het land. Deze hoogtepunten kan en wil je absoluut niet missen. Je kan natuurlijk alleen dat lijstje afwerken, maar wij hebben voor jullie nog wat extra tips verzameld. 
Op ieder plein in Skopje is een kunstwerk te vinden. Die lijken super oud, maar ze zijn vaak pas een paar jaar geleden neergezet. De stad bestaat uit twee delen: het oude en het nieuwe Skopje. Daartussen vind je een oude brug die de twee delen met elkaar verbindt, de Cameni brug. In het oude Islamitische deel is een gezellige, oude bazaar. Zeker een bezoekje waard!
Eten
Je begint je dag met een kopje koffie bij ’t Broz kafe. Daar hebben ze elke dag een andere wereldkoffie van de dag, bijvoorbeeld uit Colombia, Ethiopië of Chili. Voor de prijs van een normale koffie! Tijd voor een lekkere brunch? Dan moet je de omelet bij Enriko in Lepto zeker proberen. Bij Ljubov kijk je uit over de grote boulevard Partizanska. ’s Avonds is dit ook een fijne plek, met een goed glas whisky en lekkere muziek erbij.
In Skopje kan je uitstekend uitgaan. Overal gezellige mensen, goede sfeer en je ziet er veel live optredens. Vooral op het centrale plein kan je lekker eten, veel bier drinken en tegelijk mensen spotten. De cafeetjes in het oude Ottomaanse stadsdeel zitten altijd helemaal volgepakt. Wil je uitzicht over de stad terwijl je van een lekkere cocktail geniet? Pak dan een tafeltje op het dakterras bij Hotel Arka. Heb je zin in een live concert  of filmscreening? Ga dan naar Ku La. Dit is een non-profit zaak en je kiest dus zelf wat je betaalt. 
Vervoer
Je vliegt in zo’n 3 uur rechtstreeks naar Skopje, maar die vluchten zijn schaars. Vervolgens een taxi naar je hotel? Pak er niet eentje bij een station, die brengen je namelijk niet naar je hotel. Deze taxichauffeurs brengen je namelijk vaak naar hun eigen huis., zodat je daar slaapt en hen betaalt. Een betere optie is om vanaf het station een paar honderd meter door te lopen en daar een taxi te pakken. Dit kost je vaak ook maar ongeveer 3 euro per rit.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, juni & september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Denar
Taal: Macedonisch
skopje.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.