3 op Reis

Seychellen

De eilandengroep de Seychellen is een paradijs op aarde. De witte stranden, een uitgestrekte groene jungle en een diepblauwe zee maken deze tropische eilanden tot een topbestemming. De eilandengroep ligt ten oosten van Afrika in de Indische Oceaan. 
Het hoofdeiland is Mahé. Daar vind je de Marine Conservation Society; een organisatie die toeristen laat meehelpen de zee en de schildpadden te beschermen. Toeristen kunnen voor een paar honderd euro al voor vijf tot twintig weken een huis huren via deze organisatie.
Vanaf daar kan je doorreizen naar het kleinere eiland Praslin. Wij raden aan om daar te overnachten bij eilandbewoners. Door de vele toeristen die in grote resorts verblijven, is de kloof tussen reizigers en locals groot geworden. Overnachten bij de Seychellers thuis overbrugt deze kloof en bovendien is zo'n verblijf bij iemand thuis veel goedkoper.
De ecobestemming Bird Island is een van de weinige eilanden in de Seychellen die nog niet is aangetast door grote resorts en het massatoerisme. Op Bird Island leven honderden - je raadt het al - vogelsoorten en een groep bijzondere landschildpadden. Als toerist kan je de Seychellen op deze manier van een heel andere kant bekijken. Naast deze drie eilanden bestaat de Seychellen uit nog 112 eilanden, dus ontdek ze vooral allemaal indien dat mogelijk is - sommige eilanden zijn privé-eilanden. Bij alle eilanden kan je heerlijk duiken en uiteraard van de natuur genieten.
Eten
Het is een hele klus om de grote en luxe resorts te ontwijken als je op zoek bent naar een restaurant. Elk hotel heeft er wel één in huis, die vaak de authentieke sfeer van de lokale restaurants missen. Le Corsaire is een restaurant in Mahé dat half in de Indische zee is gebouwd en naast een uitgebreide menukaart ook nog eens prachtige uitzichten belooft.
Het News Café in de hoofdstad Victoria op Mahé biedt een uitgebreid menu van sandwiches, taart, koffie, thee en salades en is daarmee de lunchbar van de eilanden bij uitstrek. De wateren rond de Seychellen zijn heel visrijk. Een deel van de visvangst gaat dan ook direct door naar restaurants zoals Al Mare en Boat House, ook gelegen in Mahé.
Het nachtleven op de Seychellen is niet groot en het luie eilandleven zet zich ook 's nachts door. Uitgaan bestaat hier vaak uit een zonsondergang met een kampvuur en marshmallows op het strand. Er zijn maar een handjevol op de eilanden, zoals Katiolo op het eiland Mahé en Oxygen op het eiland Praslin. 
Vervoer
De jetset hopt per helikopter van het ene naar het andere eiland. Sommige eilanden zijn alleen via de lucht te bereiken, maar tussen de twee grootste eilanden Mahé en Praslin gaat ook gewoon een veerdienst, die je in een uurtje naar de overkant brengt. Er lopen over de twee grootste eilanden een heleboel buslijnen en deze rijden je naar waar je maar wilt.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Seychelse Roepie
Taal: Engels, Frans, Creools
seychellen.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.