Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Sevilla

Sevilla is na Cordoba de warmste stad van Europa. Met zo nu en dan een gevoelstemperatuur boven de 50 graden Celsius houdt niemand hier het hoofd koel. Maar er is nog veel meer te doen in Sevilla dan alleen maar puffen en kreunen door de hitte. Zoals het grootste historische centrum van Europa bekijken. Dus hop, op naar Sevilla en vergaap je aan de kathedraal van Sevilla met de Giraldo toren, het Alcázar en de Torre del Oro.
De stad kan elk jaar op heel veel toeristen rekenen maar Sevilla staat vooral bekend als studentenstad. Door de grote universiteit wonen er vele duizenden studenten in de stad die zorgen voor een jonge uitstraling en een relaxt sfeertje. Veel van het lekkere Sevillaanse-leventje speelt zich af in de de wijk Triana. Deze wijk is de bakermat van de Flamenco, het is dan ook een must om hier een voorstelling te bekijken waarin de zeer gladde Spanjaarden om elkaar heen draaien. De beste periode om dit te doen is tijdens 'Feria de Abril', oftewel het festival van april. 
Sevilla staat werkelijk vol met bezienswaardigheden. Overal zie je wel iets voorbij komen. In 2010 kwam daar Metropop Parasol bij, het grootste houten gebouw ter wereld. 'El Parasol' is een archeologisch museum, een boerenmarkt, restaurant en een 'zwevende' wandelweg in één. Als je daarbij dan ook nog de heerlijke restaurants en het klimaat bij optelt snap je waarom Sevilla een droombestemming is.
Eten
Net als in de rest van Spanje zijn ze hier ook niet vies van tapas. Tentjes als Eslava, Mama Bistro en Maquila Bar moet je geproefd hebben. En als je gezellig en goedkoop wil zitten check dan La Cacharreria. Vooral de brunch schijnt erg goed te zijn. En oh ja, beter bestel je naast al die tapas een goed glas sangria. Ga je heel lekker op.
Andere aanraders zijn Las Golondrinas II, LaBulla, Bodeguita Antonio Romero I. Stuk voor stuk restaurants waar de vlees en visliefhebbers hun buik rond kunnen eten. In LaBulla kunnen ook de vegetariërs onder ons helemaal los gaan op de heerlijke vegetarische gerechten die ze hier serveren. 
Spanjaarden sluiten de dag uitgelaten af met een ijskoude cerveza. In Sevilla ben je hiervoor méér dan welkom in El Tremendo en Bar Jota.  Het échte Spaanse temparament proef je overigens op de dansvloeren van Boss, Notre Dame en Antique. 
Vervoer
Vanaf Amsterdam ben je met drie uurtjes in Sevilla. In de stad zelf doe je lekker alles met de benenwagen. Wil je meer wijken zien? Pak de bus. Het openbaar vervoer is mega goed geregeld. Een tof alternatief is de fiets: in drie uurtjes verken je heel Sevilla.
Veel plezier!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
sevilla.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.