Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Servië

In Servië valt genoeg te zien! Bijvoorbeeld een van de mooie kastelen . Of bezoek ‘t Museum voor de Geschiedenis van Joegoslavië . Hier liggen allerlei cadeautjes die Tito van de bevolking kreeg. Sluit je dag af met een rakia op het terras. Proost!
Servië heeft een hele heftige geschiedenis. Daarover leer je van alles in ‘t Militair Museum . De hoofdstad Belgrado is 44 keer met de grond gelijk gemaakt... Het is een wonder dat de stad er nog zo mooi bij ligt. Check ’t zelf op de webcam !
Voor goede restaurants en kunstgalerieën ga je naar Skadarlija. Dit is de hipste wijk van Belgrado. Maar helemaal hip is Supermarket . Hier kan je designkleding kopen. Kunstexposities zien. En heerlijk eten! 
Eten
Servië is prima voor lekker eten én live muziek. Daar geniet je van in Iguana of Jazz Basta . Maar daarna is ‘t nog lang geen bedtijd. Er is genoeg te doen ’s nachts !
Trek je party outfit aan voor je naar Novi Sad vertrekt. Want die stad gooit eens per jaar een geweldige party! EXIT Festival. Slechts een uurtje rijden van Belgrado. Langer doorfeesten dan de line-up? Probeer dan de ehhh… bijzondere afterparty

Op een katerige ochtend start je de dag met Burek. Bladerdeeg met kaas, gehakt of groente. Ook heerlijk als avondeten natuurlijk. Eet smakelijk!
Vervoer
Je reist in ruim twee uur van Schiphol naar Belgrado. Eenmaal op je bestemming is ’t handig om een auto te huren. Want ja er rijden treinen. Maar die zijn aardig oud. En niet zo betrouwbaar… Je kan anders ook de taxi of bus pakken. Het schema voor de bus check je hier .
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Servische dinar
Taal: Servisch
servie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.