Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Serengeti National Park

Tanzania heeft de grootste concentratie wilde dieren ter wereld. Serengeti National Park is wat betreft wildlife het neusje van de zalm. Deze gigantische speeltuin aan dieren staat vooral bekend om de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, maar ook om de geboorte van een half miljoen kalfjes. Ook niet onbelangrijk: in de Serengeti leven ruim 6000 leeuwen… Ho, wacht. Dat lijkt ontiegelijk veel. Maar bedenk dat Serengeti zo groot is als de helft van België! Gevalletje naald in een hooiberg dus. Een wel héle grote hooiberg… Serengeti betekent in het Masai namelijk niet voor niets ‘eindeloze vlaktes’.  
In de Serengeti kun je slapen in een Green Camp: een ecologisch park waar je gebruikt maakt van zonne-energie, waar alles wordt gerecycled en waar plastic ver te zoeken is. Lees: karmapunten. Maar verwacht ook epische uitzichten, avonden rondom ’t kampvuur en dieren die je vanaf je eettafel of tent kunt spotten.
Op een paar uurtjes rijden van het park ligt de Ngorongoro Krater, ook wel het achtste wereldwonder genoemd. En wij snappen waarom… Deze kilometers grote krater zit namelijk própvol wilde dieren. Hier reiken de landschappen verder dan je ogen aankunnen. Het zicht in deze krater is daarom gruwelijk mooi. Oh, en op z’n hoogtepunt lopen er ruim een half miljoen dieren in de krater rond!
Eten
Bij een safari tour ga je sowieso kennismaken met de traditionele Tanzaniaanse keuken. Gerechten zijn pittig van smaak en klaargemaakt in kokosmelk. Het nationale gerecht is  ugali : maïsmeel met kip of geit. Daar krijg je vlees, vis, rijst of bonen als cadeau bij. Ben je een kieskeurige eter? In een aantal safari lodges is een internationale keuken. Lucky you!
Vervoer
Om in het Serengeti Nationaal Park te komen, kun je vanuit Amsterdam vliegen naar Kilimanjaro Airport. Vervolgens kan je vanuit Arusha per auto naar het Serengeti Nationaal Park. De reistijd is ongeveer 8 uur. Je kunt natuurlijk ook gelijk het park in vliegen! Een andere optie is het huren van een auto. Dit kan bijvoorbeeld bij Roadtrip Tanzania. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Tanzaniaanse shilling
Taal: Swahili, Engels
Met dank aan Explore Tanzania. 
serengeti national park

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.