3 op Reis

Santorini

Het vulkanische eiland Santorini is onderdeel van de Cycladen eilandengroep. Fira, de hoofdstad van het eiland, staat bekend om zijn prachtige uitzichten en zijn opvallende architectuur. Het hele eiland is vergeven van de witte huisjes, die vaak half in de berg zijn weggestopt. De stad is inmiddels een vaste aanlegplek geworden voor cruiseschepen.
Wie het echte authentieke Griekse eilandleven wil meemaken, kan beter de boot pakken naar de dichtbijgelegen andere eilanden van de Cycladen. Bijvoorbeeld met de zeilboot naar het op drie kwartier varen gelegen Folegandros. Een van de specialiteiten daar is de Matsata, een soort spaghetti waar de locals van alles doorheen gooien.
Wie op Santorini blijft, heeft ook groot gelijk want op dit prachtige eiland gaan traditie, toerisme en natuur hand in hand. Met prachtige steden, geweldige stranden en een mooie uitzichten heeft dit eiland ook alles te bieden. 
Eten
Omdat Santorini een eiland is, speelt vis een grote rol in de keuken. Een mix van vers gevangen vis en de opmerkelijke groentes zoals witte aubergine en vlees zoals tomatokeftedes vind je vooral aan de kust van het eiland.
In de hoofdstad Fira zijn de restaurants Ouzeri, Akropolis en Selene vrijwel de enige plekken die de hordes cruisetoeristen nog niet ontdekt hebben. Mocht je net het eiland Folegandros aandoen, dan is de beroemde en beruchte matsata spaghetti van Irini de beste tip.
Mede omdat er op het kleine eiland maar weinig mensen wonen en de reizigers vooral aan tijdgebonden cruises vastzitten, is het nachtleven op Santorini niet heel daverend. Bij ‘drinken’ op Santorini moet je toch vooral aan Griekse wijn op terrasjes denken. Maar waar er gefeest wordt gaat het ook goed los. Zo is het ‘s avonds in de Koo Club altijd gezellig en in jazzpodium Kira Thira is volgens de locals de beste sangria te vinden.
Vervoer
Een handige en populaire manier om jezelf te verplaatsen over het eiland is de Quad. Het eiland is klein genoeg om op een comfortabele en goedkope manier daarmee het eiland te verkennen. De bus brengt de minder avontuurlijke reiziger ook overal. Een auto huren op het eiland is redelijk goedkoop. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Grieks
santorini.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.