Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Santiago de Chile

Wil je de koude winters van Nederland ontvluchten? Doe dat in Santiago de Chile! Kerst vier je hier met de voetjes in het zand. De zomers duren er namelijk van december tot februari. Een ideale plek om te overwinteren dus. Het wordt er ongeveer 25 tot 30 graden, maar van 35 graden of heter kijken ze ook niet op.
In Chileense koffietentjes wordt het helemáál warm. In speciale cafés serveren ze namelijk ‘Cafe con Piernas’ (koffie met benen). Die maakt je supersnel wakker, maar niet alleen door de cafeïne... Want mooie dames in lingerie serveren hier een bakkie troost. Dit concept is bedacht om Chilenen te veranderen van thee- in koffiedrinkers. Nu stikt ‘t van de koffietentjes. Missie geslaagd.
Luxe overnachten doe je in The Aubrey. Het hotel heeft slechts vijftien kamers maar je vind hier alles wat je nodig hebt. Goedkoper is het groene Loreto Hotel. Warm water krijg je hier dankzij zonnepanelen. De zon schijnt zo'n zeven uur per dag dus je hoeft je geen zorgen te maken over een koude douche! Je kan in Santiago ook een driedaagse spoedcursus Spaans volgen. In drie dagen leer je de basics. Wil je daarbij ook nog wat cultuur opsnuiven, dan kan dat   ook. ¡Muy bien!
Eten
Geen zin om Spaans te spreken? Ga dan uit eten in de wijk Bellavista. Veel obers spreken aardig wat Engels. Rond etenstijd is het wel even zoeken naar een plekje, maar dat is meestal een goed teken.Veel Chilenen houden van bonen, vis, aardappelen of rijst. In de gezellige buurt Barrio Lastarria kan je het allemaal proberen. Daarna is ‘t tijd om uit te buiken. Leuk om ondertussen langs verschillende kledingwinkeltjes lopen. 
Eerder op de dag trek? Een populaire lunch in Santiago is de ‘Completo Italiano.’ Dit is een hotdog met tomatenblokjes, gestampte avocado en heel veel mayonaise. 
Vervoer
De metro is de snelste manier van vervoer in Santiago. Bovengronds staat het verkeer vaak muurvast. Toch kan het in de metro ook nogal druk zijn, probeer hem daarom tijdens de piekuren te vermijden. De metro rijdt tot pakweg elf uur, daarna rijden er bussen. Voor beiden kan je een Bip!-card halen bij een van de 94 metrostations.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m mei
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Chileense Peso
Taal: Spaans
santiago-de-chile.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.