Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Santa Marta

Hou je van snorkelen en een lekker zonnetje? Dan vermaak je je prima in Santa Marta, een zonnig vakantieoord in Colombia. Het is al twee keer uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld. Snappen we heel goed! De sfeer is relaxed, je vindt hier genoeg stranden. En wat te denken van die chocolademelk van Colombiaanse cacao! Alleen daar word je al warm van.
Maar er is natuurlijk meer. Santa Marta is erg populair onder backpackers. Je reist vanaf hier namelijk makkelijk naar toffe bestemmingen in de omgeving, zoals Minca. Deze plek ligt zo'n 20 kilometer verderop. Vanaf hier kan je meedoen aan tours naar Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ooit!
Afkoelen na het wandelen is wel zo lekker, want in de hete maanden is het gemiddeld 32 graden. Bezoek ook vooral de El Pozo Azul, een heerlijke plek waarbij je kan zwemmen onder een waterval. Tip: bezoek de waterval doordeweeks, dan is het een stuk rustiger.
Eten
Aan vis geen gebrek! Elke menukaart staat er namelijk vol mee. Een visschotel op een warme avond, heerlijk toch? Maar warm weer is niet altijd fijn, want de hitte zorgt dat de vis en schaaldieren snel kunnen bederven. Let dus op waar en wat je eet. Wat je ook neemt, een lekker glas fruitsap hoort daar zeker bij.
Ooit gehoord van kokosrijst? Bestel arroz con coco en je snapt waarom het zo populair is. Sluit je diner af met een canelazo . Bij dit sterke drankje krijg je een kaneelstok als lepel! Smaakt lekker en ziet er ook nog leuk uit.
Na het eten wil je natuurlijk nog niet je bed in. Het is nog erg lang warm in Santa Marta en dat is natuurlijk een goed excuus voor een verfrissende cocktail. Je vindt ze langs de hele kust, die staat vol met nachtclubs en cafés. Live muziek? Check. Feest tot ‘s morgens vroeg? Check. Topvakantie? Check!
Vervoer
Santa Marta is vanuit Medellin met de bus te bereiken. Liever niet zestien uur lang uit het raam staren? Dan kan je ook een binnenlandse vlucht nemen. De stad zelf is redelijk klein. Lopend red je je dus prima, maar voor grotere afstanden is de bus een goede optie. Vermoeide benen na het uitgaan? Dan kan de taxi je redden. Hou er niet eentje aan, maar bel een taxiservice. Die geven je een nummer door en de chauffeur moet dat nummer bevestigen. Zo weet je altijd dat je goed zit. Spreek trouwens de prijs van tevoren af.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari & juli t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peso
Taal: Spaans
santa-marta.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.