Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

San Marino

Cross door het Italiaanse binnenland. Staat San Marino op de planning? Sla dan zeker ook andere plekken niet over. Zoals Urbania en Urbino. De bijzondere verhalen liggen voor het oprapen. Check de vele kerken, monumenten, musea en zelfs een paar bewaarde mummies. Proef de geschiedenis, snuif wat cultuur, en geniet van de gezellige sfeer. En van het lekkere eten natuurlijk!
San Marino zelf wil echt niet overslaan. Deze enclave in Italië is behoorlijk toeristisch. Maar alsnog wel een mooi eindpunt (of begin) van een roadtrip door Italië. Dit christelijke stadje is gebouwd op drie heuvels. En een leuk gedeelte van het land is Borgo Maggiore. Het is een stuk rustiger en authentieker dan de rest. Bezoek in San Marino de musea en de kerken. Er zijn heel veel gezellige terassen en goede restaurants. Zin in een kleine klim? Dan ga je hoger de heuvels op. Het wordt daar dan ook steeds drukker. Logisch want de drie torens bovenop zijn hét symbool van San Marino. En het uitzicht is fantastisch. Behalve als het regent… Dan ben je letterlijk in de wolken ;)
Eten
Ook in San Marino is het eten echt té lekker. Net als in de rest van Italië eet je de lekkerste pasta’s, pizza’s en salades. Gebraden konijn met venkel is een specialiteit van San Marino. Ook de Faliero Torta al Testo is een lokaal gerecht: een hartig plat brood gevuld met spinazie, kaas en ham. En als toetje proef je de Torta Tre Monti. Dit is een soort cake-wafel-koekje. Vet lekker met verschillende laagjes van hazelnoot en chocolade.
Lunchen in San Marino? Ga dan naar Hostara da Lino. Dit ligt aan de Piazza Grande. Gezellig en je eet er mega lekker. Il Matterelo is een goed restaurant met fantastische pasta’s. En wil je eten met ge-wel-dig uitzicht? Ga dan naar La Terrazza. Je bentaalt er wel voor. Maar het eten en het uitzicht zijn top. Lekkere toetjes en ijsjes eet je bij Bar Gelateria Guaita of Gelateria Sweet Line.
Vervoer
San Marino bezoeken? Dan vlieg je het makkelijkst op de luchthaven van Rimini. Vanaf deze kustplaats is het nog geen uur rijden naar San Marino. Ook kun je het landje met Bologna combineren. Vanaf daar is het zo’n twee uurtjes rijden.
Maar het allerleukste is natuurlijk om San Marino te bezoeken tijdens een roadtrip door (midden) Italië. Rij dan bijvoorbeeld van Vaticaanstad naar San Marino, net zoals Maurice. Kom langs gezellige dorpen. En ontdek de prachtige omgeving en de oude geschiedenis.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
San Marino

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.